Cum fu’ la Food Bloogers 2016?

Pe 24 iunie s-a intamplat FoodBloggers – 2016, cea de-a patra editie… si parca cea mai buna dintre toate. Mie mi-au lipsit discutiile/ workshop-urile despre fotografie culinara, dar temele discutate parca au compensat putin aceasta lipsa. Totul a inceput de dimineata, de la 9 cand am ajuns foarte fericita la Radisson. Dar stai, evenimentul s-a desfasurat la Marriott, lucru pe care l-am aflat dupa ce am cascat ochii in telefon – eu fiind la Radisson. Normal da-i bice si cauta-ti un taxi care sa te duca unde trebuie. Vedeti voi, sunt atat de misto sesiunile astea de networking ca vrei sa ajungi de la 9 ca sa-i prinzi pe toti cunoscutii si mai ales aia de nu-i cunosti dar vrei sa-i cunosti si sa le spui un: Felicitari bai! Esti tare. Imi place de tine! Hai sa fim prieteni, mai mult decat virtual, zic!

Ziua a fost impartita in 4 sesiuni: Working With Brands, Chefs Talks, Food Blogging Trends si Starting A Business.

Cel mai mult mi-a placut Working With Brands pentru ca am aflat multe insight-uri de la oamenii buni din agentii. Oana Bulexa, Elena Bululete si Alexandra Sarbu (pe care sigur o stiti de la mai noul Calatorii si Farfurii sau Salt’n Sasha) mi-au placut in mod deosebit – mi-au confirmat cat de mult conteaza o relatie onesta atunci cand colaborezi cu un brand (intreaba daca ceva ti se pare neclar, cere feedback, seteaza asteptari realiste si mai presus de orice invata sa spui Nu daca ceva nu iti place).  Si daca vrei sa ai un income din blog trebuie sa inveti sa-l tratezi ca o afacere. Punct.

13501717_1141045485934522_7792669865150296226_n

Chefs Talks – nu mi-a placut in mod deosebit dar asta poate din cauza ca nu este chiar domeniul meu. It was funny, dar cam atat. 🙂

Food Blogging Trends – e bine de stiu care sunt directiile spre care sa te indrepti daca vrei sa faci o afacere din blog. Mi-a placut sa le aud vorbind pe Brandusa (www.retetedesuflet.ro) Jamila (www.jamilacuisine.ro) Dana (www.prajituricisialtele.ro) si Ioana (East of Kitchen) – totul moderat de Mihaela (www.prajiturEla.ro). 

Starting A Business

Ei bine discutia asta m-a tinut prinsa in scaun cu urechile larg deschise! Si face bine sa auzi oameni care au reusit sa-si transforme pasiunea pentru ceva in bussiness. E bine de stiut din experienta altora ca visul ala roz si frumos despre cum iti dai demisia din corporatie ca sa faci prajituri pentru altii sau mai stiu eu ce goana dupa inorogul roz o sa te tina treaz/a niste nopti ba chiar ani pana il pui pe roate. Pentru ca la sfarsitul zilei viata nu se rezuma doar la uite ce chestii misto fac, sau ce idee buna am. Asa ca toate povestile de succes auzite la acest panel sunt povesti care incep cu “I have a dream” si continua cu “nu am mai dormit de ceva timp” si se termina cu “a meritat”.

13528756_1141043082601429_5613502834658030995_n

In concluzie a fost foarte misto, teme actuale, bine gandit, moderat si organizat. Congrats Evensys!

La final va las cu gif. de vara!

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns