Tarta cu branza si capsuni

Exista cinTarta_1eva pe lumea asta care sa refuze o portie dintr-o tarta? De cand am vazut tarta asta la Edith’s Kitchen, am zis cu Irina ca e musai-musai sa o facem. De ce? Pentru ca nu ne omoram dupa deserturile super-mega-ultra-hiper complicate, al caror nume nici macar nu-l putem pronunta si pentru ca am auzit ca exista prajituri/tarte/deserturi fara ciocolata care merita incercate. Nici noi nu am crezut una ca asta… pentru ca viata fara ciocolata este PUSTIU!
Asa ca ne-am strans intr-o duminica si ne-am pus pe facut tarta asta minunata ne-complicata. Si buna! Ah si ce buna si racoroasa si usoara a fost si e numa buna si cu caise, piersici sau basically orice va cade in plasa din piata. Asa ca luati de aici cunoastere!


Ingrediente:

  • 300g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua

Crema:

  • 500g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • 450g capsuni
  • un plic gelatina (pe care noi nu l-am folosit, pentru ca am uitat de el)
  • 2 linguri suc lamaie
  • esenta de vanilie

Am lasat untul la temperatura camerei si cand s-a inmuiat l-am amestecat cu faina si ulterior am pus si cele doua oua si un praf de sare. Aluatul rezultat il inveliti cu o folie de plastic si il bagati la frigider 30 de minute. Dupa se scoate din frigider, se intinde cu un faclet, aluatul sa aiba o grosime de 4-5 mm, si se pune in forma. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, peste se pun boabe de fasole uscata cat sa-l acopere si se baga la cuptor – 20 de minute. Cand este gata se lasa deoparte la racit.
Ne ocupam de crema astfel:
1. facem capsunile pasta (oprim cateva de decor)
2. amestecam branza cu zaharul
3. amestecam branza, capsunile pasta + suc de lamaie
4. se adauga foile de gelatina cu respectarea instructiunilor de pe ambalaj. Da, sa traiti! (pas pe care noi l-am uitat cu desavarsire)

Crema obtinuta se toarna in carcasa tartei si se baga la frigider timp de cateva ore ca sa se inzdraveneasca putin.

Strawberry tart3

Photo: Stoica Ionela
Cook: Irina Mihart
Reteta: Ediths kitchen

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns