Amarula Fudge

Amarula fudge desert usor

Tot procesul de facere al acestui fudge este cum nu se poate mai simplu, si va spun ca o sa smulgeti acel: “Mooamaaa, cat este de bun!” si daca aveti prieteni draguti, cam ca ai mei, o sa auziti si: “Serios, l-ai facut tu? Da, chiar este foarte bun!” si nu stii cum sa te simti… laudata sau… mai degraba, confuza. Hmmm! Si apoi bineinteles intrebarile: “Da’ se face greu? Da’ a durat mult ca sa-l faci?” si parca ti-e rusine sa marturisesti cat de usor se face, adica tot haosul de dupa se rezuma la o craticioara, o spatula si o cana cu masuratoare!

Si trei ore de asteptat langa frigider! Dar asta-i partea cea mai grea, de fapt!

Amarula fudge desert usor


Ai nevoie de:

  • Lichior Amarula – 80ml
  • Ciocolata neagra, 80% – 80g
  • Unt – 70
  • Lapte praf – 70g
  • Zahar – 180g
  • Marshmallows – 100g (tocate)
  • Ciocolata alba – 200g
  • Mix de nuci – arahide, nuci, migdale 

Am imbracat o tava de copt chec in hartie de copt. Am pus o craticioara la foc mic, in care am topit untul + zaharul +marshmallows + laptele praf. Le-am amestecat pana cand au inceput sa se topeasca. Cand incep sa se topeasca adauga si lichiorul Amarula. Si amesteca. Amesteca pana cand totul are aceeasi culoare si consistenta lichida – incearca sa gusti din cand in cand pentru a verifica daca s-a topit zaharul. Cand totul este lichid, pune si bucatile de ciocolata alba si ciocolata neagra, rupte in bucati. Poti lua de pe foc craticioara, dar continua sa amesteci pana cand toata ciocolata este topita. Acum trebuie sa te misti destul de repede, pentru ca o sa inceapa sa se intareasca.

Toaca intr-un blender o mana de nuci, arahide sau migdale.

Toarna compozitia de fudge in tava deja pregatita si peste presara mixul de nuci. Tava cu fudge bag-o la frigider pentru cateva ore – 3 ore minim inainte de a-l taia. Daca inainte de taiere, inca ti se pare moale, mai baga-l la congelator timp de jumatate de ora.

Ce pot sa va mai spun despre lichiorul asta, este ca poate fi un cadou foarte fain pentru tipe, pentru ca este clar ca ne este dedicat noua. Are un gust subtil de vanilie, caramel si nuci, ceea ce-l face excelent adaugat in cafea sau ceai negru (mama-mama) sau intr-un desert. La naiba, am vazut chiar si retete de mancare cu Amarula! Poate intr-o zi… cand o sa cresc eu mare si curajoasa.:)

Text & Foto: Ionela Stoica

Amarula fudge desert usor

 

 

 

image_pdfimage_print

8 comments

  1. Alina says:

    Cu ce as putea sa inlocuiesc lichiorul respectiv? Bailey;s, Carolans sau Sheridans? Primele doua parca aduc ceva cu vanilia…

    • Ionela says:

      Hei Alina,
      Cel mai apropiat ca si gust si textura mi se pare Bailey’s, si sigur merge si asa. De celelalte doua nu prea stiu ce sa-ti zic ca nu le-am consumat niciodata. Daca faci cu B. da-mi de stire cum ti-a iesit, ca sa-l pun ca alternativa. 🙂 10x

      Thanks for droping by!

      • Alina says:

        Trebuie sa-mi dai din cele facute de tine, ca sa-ti zic diferenta :)))

        p.s.-nici eu nu am gustat din cele 3, asa doar am auzit… ups:)))

        • Ionela says:

          Pai facem schimb in cazul asta. Data viitoare cand fac, si cred ca o sa fie saptamana viitoare, facem intr-un fel sa fie bine pentru toata lumea. Ce zici? Do we have a deal Alina? hugs >:D<

          • Alina says:

            Am revenit 😀
            Ca sa incep cu inceputul o sa va spun ca eu nu am reusit sa respect pana acum nicio reteta cap-coada :))
            Am gresit din start cu ingredientele, pentru ca am mai facut un tort si am cumparat ciocolata alba cu fulgi de cocos caramelizati (am avut de ales intre Primola si aceasta), crezand ca este pentru tort si mi s-a parut ca s-ar incadra pefect (eu fiind fan cocos:))) ) .
            Acum, sa revin la reteta: pana la urma am folosit lichior Carolans (nu e mare diferenta fata de Baileys). Am pregatit de la inceput tava si mix-ul de nuci (100gr s-a dovedit prea mult la final). In momentul in care au inceput sa se topeasca ingredientele pe foc, zaharul s-a cam prins de fundul cratitei pana s-au topit si bezelele si am fost nevoita sa strecor lichidul peste ciocolata rupta. Acum, nu stiu daca din cauza fulgilor de cocos din ciocolata alba, dar s-a intarit aproape instantaneu tot mix-ul, noroc ca nucile erau pregatite, pentru ca atlfel nu as fi reusit sa le mai folosesc (oricum, nu prea au intrat in preparat :)))).
            Chiar si asa: a fost super laudat, iar eu promit sa-l mai incerc o data si sa respect tooooate ingredientele.

            Imi place site-ul vostru la nebunie!

          • Ionela says:

            Aaaaalinaaaa, vai dar n-ai idee cat de mult ma bucur ca ai facut fudge-ul!!! Pfoailau, sa stii ca si eu am probleme cu respectatul retetelor, i mean cooking should be fun, right? Revenind la reteta, mah sa stii ca da cred ca 100 g e cam mult, eu am folosit asa o mana de mix de nuci, si am avut grija sa amestec tot timpul, din cauza ca este totul foarte dens, si fix asta mi-a fost frica sa nu se intample, adica sa se prinda, dar data viitoare sa amesteci continuu. Dar sa stii ca data viitoare cand fac promit sa-ti opresc o portie! Am zis!… sau macar incerc 😉

Lasă un răspuns