Baba Ganoush

baba ganoush

Omul gospodar toamna coace vinete si iarna face Baba Ganoush, sau mai bine zis, mama omului gospodar toamna coace vinete… pentru ca fiica sa faca iarna Baba Ganoush.:)) In cazul meu am primit rezerva de iarna, multe vinete coapte, pentru ca mama stie ce animal devorator de vinete a crescut in casa, dar am vazut ca se gasesc congelate si prin supermarketuri. Ce sa zic, cine n-are mama ca a mea sa-si cumpere. Mamele astea, cum se gandesc ele la toate!

baba ganoush

Baba Ghanoush asta este asa un fel de salata de vinete, numai ca in loc de maioneza si ceapa se pune usturoi si tahini… si lamaie… bine poate ca n-are a face cu salata noastra de vinete, dar tot buna e! Si pun pariu pe o tona de vinete ca facuta cu vinete proaspat coapte, la foc de lemne in curte, toamna, iese de 1000 de ori mai buna.

Ai nevoie de:

  • Vinete coapte -2 buc.
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Paste de susan a.k.a. Tahini – 2 linguri
  • Usturoi – dupa gust 
  • Sare
  • Piper
  • Suc de la o lamaie
  • Patrunjel sau boabe de rodie 

Asadar, se coc vinetele (sau se decongeleaza), sau se baga la cuptor intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu pana cand sunt usor de strapuns cu o furculita. Se lasa la racit cateva minute, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs cateva minute. Apoi se bat cu tocatorul special pentru vinete (da, exista asa ceva – e ca un cutit? din lemn) sau se paseaza cu o furculita, sau se bat cu un cutit pana devin pasta (cu toate ca este in regula sa nu fie chiar un piure, si sa aiba in continuare putina textura).

Vinetele batute se amesteca cu sucul de lamaie, cele 2 linguri de tahina, usturoiul pisat, sare, piper si ulei de masline. Se amesteca totul bine si se serveste cu patrunjel tocat sau boabe de rodie.

Baba Ganoush Power!

baba ganoush

Foto & Text: Ionela Stoica

 

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns