Banana Bread

Banana Bread

Mda, a trebuit sa facem reteta asta de doua ori, pentru ca sistemul american de masuratori ne-a tras-o! Rau de tot! 
Pentru ca se pare ca “2 cups de faina” nu au nici o treaba cu “two cups” de zahar sa spunem. Asa ca din prima tentativa, ne-a iesit o coca coapta doar pe margine, si-n mijloc un guguloi de… ceva.
Nu ne-am lasat asa usor pentru ca mancasem banana bread la ziua unei prietene, si ne-a dat pe spate!  Ce-i asta? Paine clar nu este, este pufoasa, umeda, dulce si buna tare cu un ceai! E asa, un fel de pandispan… cu banane si nuci daca vrei tu, sau stafide. Ei ca sa vezi, mai este si flexibila!

Este pe lista aia!

Banana Bread-4342

Ai nevoie de:

  • Unt – 120g
  • Faina – 250g
  • Zahar – 200g
  • Oua – 2
  • Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita
  • Sare – un ciup
  • Banane – 3 coapte (foarte coapte, cele mai coapte) si pasate
  • Apa – 3 linguri de apa fiarta

Metoda:

Am batut untul cu zaharul pana cand s-au combinat frumos – pufos. Peste am adaugat cele 2 oua, si am mai batut putin. 
Separat, intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina + bicarbonatul + sarea. In bolul cu faina se adauga combinatia de zahar – unt – oua. Am batut toata compozitia pana cand a capatat consistenta unui aluat. Dupa ce am obtinut consistenta unui aluat am adaugat si bananele facute pasta si cele 3 linguri de apa fiarta, si am amestecat.
Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si i-am dat branci in cuptor pret de o ora la foc mic, 180C. Daca aveti dubii inainte de a  scoate painea din cuptor, testul cu scobitoarea nu da gres niciodata.

Banana Bread

Banana Bread

Cook: Irina
Foto: Ionela
Inspiratie: www.chez.mazilique.ro

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns