Batoane energizante

Energy Bars-3352_1

Nu sunt genul de persoană care îşi umple coşul de cumpărături cu punguţe de fructe uscate şi nuci pentru gustările dintre mese de la birou. Pur şi simplu nu mă dau în vânt după ele, însă le recunosc necesitatea şi contribuţia pe care o au pentru sănătatea noastră. Tocmai de aceea atunci când am găsit reţeta asta la cei de la The Kitchn mi-am spus că trebuie să-i dau o şansă. Mi-a plăcut în primul rând faptul că este foarte simplu de făcut şi este gata în 5 minute. Este perfectă pentru micul dejun, lângă o ceaşcă de cafea aburindă sau de aruncat în rucsac atunci când mergi la drumeţie.
Unde mai pui că intră în categoria raw vegan şi conţine numai 3 ingrediente.

Înainte de a vă povesti despre ce aveţi nevoie trebuie să vă spun că eu nu am respectat reţeta ci m-am jucat puţin. Am făcut o combinaţie de mai multe nuci şi fructe uscate, am adăugat ghimbir confiat şi am pus un praf de cardamom. Am păstrat în schimb cana de curmale, însă vreau să încerc o porţie şi cu smochine, vă povestesc în curând cum a ieşit experimentul.

 Ai nevoie de:

  • Nuci – 1 cană
  • Fructe uscate – 1 cană
  • Curmale – 1 cană

Metodă

Veţi avea nevoie de un robot de bucătărie pregătit pentru tăiat. Toate ingredientele se pun împreună în robot şi se amestecă până când devin o pastă lipicioasă şi maleabilă.

Dar să vă povestesc puţin ce am făcut eu, pentru că reţeta asta este atât de versatilă încât o poţi pregăti cu resturi din cămară.

Eu am folosit o combinaţie de nuci rămase de la diverse alte reţete: migdale, alune de pădure, caju şi nuci, în proporţii variate, dar nu mai mult de o cană. Ca reţeta să fie raw vegan trebuie să le păstraţi crude, eu le-am aruncat puţin într-o tigaie încinsă de dragul experimentării, insă vreau să încerc şi varianta raw pentru că au avut un gust destul de pronunţat de nuci coapte.

La fel am procedat şi cu fructele uscate, în sensul că  eu am folosit o combinaţie de agrişe, merişoare, sfafide, ghimbir confiat şi un rest de fructe confiate (portocale şi grapefruit) pe care le-am folosit la cozonacul făcut de Paşte.

Când am ajuns la consistenţa dorită am oprit robotul, am transferat compoziţia pe o folie alimentară, am format un pătrat de cca 1 cm grosime şi am refrigerat peste noapte (după aprox. 4 ore ar trebui să fie bună pentru tăiat).

Batoanele astea sunt o alternativă atât de bună a celor de tip “Fitness Bar” încât pot spune că am fost convertită.

Bucuraţi-vă!

Energy Bars-3346

Energy Bars

Cook & Text: Stinga Simona
Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns