Biscuti energizanti si 5 idei practice pentru o dimineata relaxanta

 De curând, am citit pe unul din site-urile mele preferate, The Kitchn despre câteva lucruri pe care le poţi face pentru ca bucătăria să fie primitoare dimineaţa.Cookies - Biscuiti cu cereale si seminte

Mi se întâmplă mult mai des decât mi-ar plăcea ca seara să închid uşa bucătăriei gândindu-mă că pot dereteca mâine dimineaţă, dar când vine dimineaţa nu-mi vine să deschid uşa bucătăriei ştiind ce mă aşteaptă. Nu e foarte relaxant, nu? Cambria Bold de la The Kitchn a venit cu 5 idei, mici obiceiuri, pe care dacă le îmbrăţişezi te-ar putea ajuta să-ţi începi ziua mult mai relaxat/ă.  

Spală toate vasele murdare, mătură bucătăria, pregăteşte cele necesare pentru micul dejun, schimbă prosoapele de bucătărie, scoate gunoiul afară. Una peste alta pune-ţi bucătăria la punct aşa cum ţi-ar plăcea s-o găseşti dimineaţa. De aseară am început să le pun în aplicare, mai puţin partea cu micul dejun şi sper că Petru s-a bucurat de o dimineaţă relaxantă în mica noastră bucătărie, eu am plecat fuguţa pentru că m-am trezit târziu, ca de obicei.

Cookies - Biscuiti cu cereale si seminte

Apropo de micul dejun, ştiu că este cea mai importantă masă din zi, însă eu nu prea mă dau în vânt după el. Nu-mi plac lactatele, am încercat un musli de casă făcut de moi şi nu m-a convins, adică nu mă întelegeţi greşit, era foarte bun pentru o persoană careia-i place să mănânce sănătos. Mie dacă-mi oferi iaurt cu fulgi de ovăz am impresia că-mi dai mâncare pentru găini [hahaha].

Dimineaţa, răsfăţul suprem pentru mine înseamnă o cană de cafea opărită (musai– oh, mirosul care învăluie casa este mirosul meu preferat pe lumea asta) şi ceva dulce lângă. Ceva-ul ăsta dulce poate fi câteodată, dar nu mereu, un ceva sănătos cu fulgi de ovăz, fructe roşii uscate, seminţe de tot felul şi făină integrală…cu alte cuvinte, nişte biscuiţi sănătoşi, energizanţi, care se topesc în gură de buni ce sunt.

Cookies - Biscuiti cu cereale si seminte

Curioşi? Haideţi să bucătărim!

 

Ai nevoie de:

  •  500g de unt la temperatura camerei
  • 150g zahăr brun
  • 2 ouă bătute uşor
  • 140g seminţe asortate
  • 75g fructe uscate
  • 110g fulgi ovăz
  • O mână de nuci tocate mărunt
  • 100g chocolate chips
  • coaja de la 1 lămâie
  • suc de la 1/2 lămâie
  • 350g făină integrală

 Metodă

 Lucrurile sunt simple, no fuss, no mucking about it (de la Jamie citire): untul moale se freacă cu zahărul până când devine cremos şi aerat apoi încorporezi ouăle băutute, unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou. Acum adaugă rând pe rând seminţele, fructele, fulgii de ovăz, nucile, chipurile de cioco şi lămâia. Făina se pune treptat până când aluatul se dezlipeşte de pe pereţii bolului, însă suficient de maleabilă încât să poată fi modelată. Formează biscuiţi de mărimea palmei, subţiri de jumătate de centimetru şi coacei la 180 de grade timp de aprox. 12 minute.

Si ute asa ai o gustare sănătoasă pentru micul dejun care rezistă foarte bine o săptămână dacă este depozitată într-un recipient care se închide etanş.

Bucuraţi-vă şi aruncaţi o privire şi aici. You’re welcome! 🙂

Text: Simona Stinga
Foto: Ionela Stoica

Cookies - Biscuiti cu cereale si seminte

Cookies - Biscuiti cu cereale si seminte

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns