Briose cu ton si masline

Muffins cu masline si ton_13

Cand te apuci de gatit, de obicei incepi cu ceva simplu, cum ar fi reteta asta de Briose cu ton si masline. Este foarte usor de facut si ingredientele le gasesti la orice magazin. Poti face ca briosele astea sa se indragosteasca de o ceasca de cafea sau ceai negru intr-o zi lenesa de sambata… toate celelalte lucruri pot astepta. Asa ca incearca sa-ti iei o zi libera in care sa te poti bucura de vara, de liniste, de micile bucurii ale vietii. 

Ingrediente:

  • Faina – 280g
  • Ppraf de copt – 10g
  • Masline kalamata tocate – 90g (poti pastra 12 masline intregi -pentru decor) 
  • Rosii uscate in ulei – 50g
  • Un ciup de sare si piper
  • Oua – 2
  • Ulei de masline – 6 linguri
  • Lapte batut – 250ml
  • Ton faramitat si scurs – 400g

Una din regulile de aur cand pregatesti ceva la cuptor este ca acesta trebuie pre-incalzit. Pentru aceste briose trebuie setat la 200 ̊C, treapta 6. Pregatim tava pentru briose in care punem hartia de copt si lasam totul deoparte. 

Intr-un castron incapator amesteca separat ingredientele uscate – faina, praful de copt, sarea si piperul. Dupa ce sunt toate amestcate bine, aduga si maslinele tocate.

In alt castron (la fel de incapator) amesteca oualele batute usor cu laptele batut si uleiul de masline. In castronul cu ingredientele uscate, fa o gaura in mijloc in care adauga ingredientele umede (facute la pasul anterior) si adauga si bucatelele de ton. Cu grija amesteca totul astfel incat la sfarsit sa ai o compozitie omogena (dar fara sa se la bati prea mult). Cu o lingura pune compozitia in formele pentru briose. Cu masline ramase poti decora fiecare briosa, apoi baga-le la cuptor pentru 20 de minute. La sfarsit lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le scoate din forme. 

Enjoy!

Muffins cu masline si ton_1

 

Muffins cu masline si ton_4

 

Muffins cu masline si ton_10

 

Muffins cu masline si ton_3

Text: Simona Stinga
Cook: Simona Stinga
Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns