Budinca de Paine cu Amarula si Fructe Exotice

Budinca de paine cu fructe exotice si Amarula

Pentru ca exista pe internet si-n carti atat de multe retete de “Bread & Butter Pudding” cate stele sunt pe cer, am zis sa bag o fisa cu budinca asta. Pana la Craciun nu planuiesc sa o mai fac, astep sa o fac cu cozonac – atunci chiar o sa fie epica. Dar pana atunci daca esti curioasa sa vezi despre ce este vorba intr-o Budinca de paine cu unt, on steroids, ramai pe aproape. Eu am combinat 2 retete care mi-au facut cu ochiul intr-un mod foarte sexos, in care am pus Amarula si fructe exotice de la Sun Food.

Budinca de paine cu fructe exotice si Amarula

Ai nevoie de:

  • O conserva fructe exotice (va recomand conserva de la Sun Food, are cantitatea perfecta de zahar – adica nu este gretos de dulce) 
  • Unt – 70g
  • Paine feliata (depinde de cat de mare este vasul) eu am folosit 8 felii de paine
  • Oua – 3 buc
  • Zahar pudra – 50g
  • Smantana pentru gatit – 250ml
  • Lapte – 250 ml
  • Esenta de vanilie
  • Amarula – 100ml

Am uns un ramekin cu unt si am dat drumul la cuptor. Feliile de paine toast le-am taiat pe jumatate (rezulta 2 triunghiuri – puteti sa inlaturati coaja) si le-am uns cu unt. 2 felii de paine le-am pus pe fundul vasului ca baza si apoi am aruncat un strat de fructe exotice (pe care le-am scurs de sirop). Peste baza facuta din paine am inceput sa pun si celelalte felii de paine unse cu unt, sprijinite una de cealalta (partea unsa cu unt sa fie in jos), intre felii am mai pus din loc din fructe. 

Intr-un castron am batut cu un tel o-o-lele si zaharul pudra. Am incalzit smantana si laptele (in care am pus un baton de vanilie fara seminte) si esenta de vanilie – le-am incalzit fara sa ajunga sa fiarba – doar sa fie foarte fierbinte. Amestecul asta l-am combinat cu oualele, peste care apoi am turnat 100 ml de Amarula.

Am turnat crema asta peste painea pe care am presat-o in jos astfel incat toata sa fie acoperita de aceasta crema. Le-am lasat deoparte 10 minute pentru ca feliile sa se imbibe bine. Peste am pus restul de fructe din conserva

Ramekinul l-am transferat intr-o alta tava mai mare in care am pus apa fiarta pana la jumatate – grija mare sa nu intre apa peste budinca noastra – o sa arate ca un bain marie la sfarsit. Toata constructia asta am bagat-o la cuptor timp de 45 minute – timp in care se formeaza o crusta. La sfarsit am pudrat budinca cu zahar pudra si gata. Asta a fost tot, bucura-te de budinca ta. 🙂

Foto &  Text: Ionela Stoica

Budinca de paine cu fructe exotice si Amarula

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns