Burgeri de Somon

burgeri de somonTot incerc de cateva saptamani sa va spun si voua de reteta asta de burgeri cu somon, pentru ca in caz ca nu stiati burgerii nu sunt dracu’ gol de care trebuie sa fugim fara sa ne uitam inapoi (nici macar cu coada ochiului, ca atunci cand trecem pe langa shaorma de la Dristor, si inghitim in sec). Deci nu, asa nu (alexandra de la Salt’n’Sasha explica rar, clar si pe intelesul tuturor de ce, si mai ales in ce conditii burgerul nu este o masa pacatoasa)!

_STI5409s

Portii: 4-6
Ai nevoie de:

  • Carne Somon – 450g
  • Oua – 2 buc
  • Pesmet – 4 linguri
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Ceapa – 1 buc. mica tocata
  • Usturoi – de la 1 catel in sus 😉
  • Sos de soia – 2 capacele
  • Sare
  • Piper
  • Suc de lamaie – 1 lingura
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Branza Cheddar

Extra la alegere din toate cele de mai jos:

  • Rosii
  • Castraveti
  • Ceapa
  • Salata verde
  • Ruccola

Burger cu somon

Promit portie generoasa de burgeri cu somon in jumatate de ora! Cartofii chiar sunt extra si ne-necesari, pentru ca un burger cu tot ce vedeti in poza a reusit sa sature si sa multumeasca una bucata om de 80 kg. infometat si furios.

Am bagat carnea (congelata – decongelata – si spalata) intr-un blender cu lama in forma de “S”. Nu stiu daca mai are sens sa zic, dar fara oase si pielita! Am mutat carnea blendata intr-un castron in care am pus restul ingredientelor – patrunjel tocat cat am putut eu de fin, ceapa tocata, suc de lamaie, ulei de masline, sos de soia, usturoi pisat, pesmet si cele 2 oua batute inainte.
Le-am amestecat bine si cu mainile umede (de apa, nu de emotie) am format chiflele pe care le-am pus pe gratar – fix 10 minute – 5 pe-o parte si alte 5 pe cealalta parte.
Dupa ce burgerii sunt gata hop la asamblare cu ce vrei tu… noi am pus ruccola, cheddar, rosii si ceapa. Ah si am uns chiflele cu putin unt (un mic truc invatat de la Petrica). Pentru ca meseria se fura nu se invata, asa cum zice bunica-mea!

Foto & Text: Ionela Stoica
Burger cu somon

image_pdfimage_print

5 comments

Lasă un răspuns