Burgers, my love

Burger


Burgers, not for the faint hearted.  

Când vine vorba de burgeri poţi uita de maniere, şerveţelele sunt singurul lucru de care ai nevoie, asta dacă eşti ca mine şi te transformi într-un mic purcel din momentul în care ai dus burgerul la gură.

Dig in!

Ai nevoie de:

  • Antricot de vită – 700g
  • Carne grasă de porc – 300g
  • Inimă de vită (dacă vă simţiţi curajoşi) – 200g
  • Mirodenii: aici vă puteţi juca cum vă place. Eu am pus cimbru, sare şi piper
  • Bere, de care vreţi – 100ml
  • Chifle cu susan
  • Salată
  • Inele de ceapă
  • Castraveţi muraţi
  • Roşii
  • Brânză cheddar, sau orice caşcaval vă pică în mână
  • Bacon
  • Ketchup
  • Mayo

On the side:  Cartofi wedges

Metodă

Carnea se toacă (sau o puteţi cumpăra gata tocată) şi se condimentează (sare, piper, cimbru, bere) după care se formează chifteluţe, groase 1cm şi cam cât podul palmei de mari (aici vă puteţi orienta şi în funcţie de mărimea chiflei pe care o folosiţi).  Aruncaţi-i pe gratar unde stau între 4 şi 5 minute pe o parte, sau dacă vă plac well done puteţi să-i lasaţi 6-7 minute.

În timp ce carnea se găteşte luaţi câteva felii de bacon, în principiu una pentru fiecare burger şi puneţi-o într-o tigaie la prăjit. Nu puneţi ulei pentru că are destulă grăsime. Lăsaţi-l să devină crocant, apoi îl scoateţi pe un şerveţel.

Mie îmi place chifla un pic prăjită, asftel că o pun printre burgeri când sunt aproape gata. Odată cu pâinea puneţi şi brânza pe burgeri şi lasaţi-o să se topească puţin.

Buuunnn….să trecem la asamblat minunăţiile astea. Pentru mine, burgerul perfect are maioneză la bază, frunză de salată, felie de roşie, inel de ceapă, chifteluţa, felii de castraveţi muraţi, ketchup, acoper cu cealaltă jumatate de chiflă şi uit de orice maniere!

Compania perfectă pentru un astfel de burger, după umila mea părere, este o porţie din aceşti minunaţi wedges, foarte uşor de făcut.

Luaţi cam unul, doi cartofi medii de om şi-i tăiaţi în felii (wedges, doh!) după care îî aruncaţi în apă sărată clocotită pentru 3-5 minute în funcţie de cantitatea de cartofi folosită. Îi lasaţi la răcit cam 20 de minute după care îi prăjiţi în ulei până devin aurii şi minunaţi, crocanţi la exterior şi pufoşi la interior.

Ce mai încolo şi-ncoace, minunăţiile astea au fost inventate pentru a fi împărţite cu cei dragi.

Bucuraţi-vă!

Burger_8

 

Burger_7

Text: Simona Stanga
Cook: Petrica Ghita & Simona Stanga
Foto: Ionela Stoica 

image_pdfimage_print

One comment

Lasă un răspuns