Camembert la cuptor

Ok, ok, am lipsit o luna jumate de pe blog, dar chiar nu e nevoie sa va impacientati (voi toti cei 5 cititori ai mei, da mama, pe tine te-am numarat de 2 ori, shhhh)… but awww i missed you too! *snuggle snuggle snuggle* Dar fiti pe pace, vin cu o reteta demna de cei mai lenesi dintre lenesi pentru ca este la fel de usoara ca turnatul apei intr-un pahar (apa cu lamaie, da?!).

Camemebert la cuptor gooey

Ai nevoie de:

  • Branza Camembert – 1 pachet de 200gr
  • Rozmarin – cateva fire
  • Un pumn de nuci (pumnul este noua unitate de masura omologata la nivel international, in caz ca nu stiati)
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Usturoi – 1 catelandru tocat feliute subtirele
  • Sare – 1 ciup
  • Extra pentru decor merisoare sau rodie
  • Paine prajita (eventual unsa cu putin ulei de masline, ficatul o sa-ti multumeasca – NOOT)

Camemebert la cuptor

Acum ca sunteti la curent cu noile unitati de masura pumnul si ciupul sa trecem la actiune. Desfa branza din pachet, iti recomand sa o pui  pe o bucata de hartie de copt, dar chiar nu este musai, singura diferenta este ca o sa-ti fie mai usor sa o scoti din vas la sfarsit. Acum ca este asezata pe bucatica ei de hartie, cresteaza-i partea de sus, mie mi-au iesit un fel de romburi. Intre crestaturi indeasa feliute de usturoi si crengute de rozmarin. Poti sa presari si bucatele de nuca. Acum sau la sfarsit, este acelasi lucru. Picura ulei de masline si presara sare. Bag-o la cuptor timp de 10 -15 minute, pana cand se inmoaie la mijloc. 

La sfarsit  mai presara niste nuci, merisoare sau rodie. Acum inmoaie painea prajita in mijlocul ei and enjoy.

Hai ca a fost simplu si sigur mai bun ca un pahar cu apa, chiar si cu lamaie. Cu placere! 🙂

Foto & Text: Ionela Stoica

Camemebert la cuptor

image_pdfimage_print

2 comments

  1. mica says:

    Bun găsit! Partea aceea alba de pe exterior se mănâncă? Iertată sa.mi fie neștiința, da mama m.a crescut cu untura pe paine, nu camembert la cuptor cu pai e prăjită 😃

    • Ionela says:

      Salut :)), Da, sigur ca se mananca si partea alba, crusta, ai doar grija sa-i dai folia la o parte. Aaahh da… bunica-mea inca face turta pe care o mananc cu untura, sare, piper si boia, si inca mi se pare cea mai buna chestie din lume! Dar asta nu inseamna ca nu o sa incerc lucruri noi! 😉

Lasă un răspuns