Cartofi frantuzesti la cuptor

Cartofi frantuzesti la cuptor

Cand ne-am mutat impreuna acum 2 ani, asta a fost printre primele retete gatite pentru masa de seara. Nu stiu de ce se numesc frantuzesti, poate doar ca sa sune mai pompos, pentru ca n-au nimic frantuzesc in ei. Parca imi si imaginez… El: “Draga mea, ce avem azi la cina?” Ea: “Cartofi frantuzesti!” El: “Ooooo!” si uite asa l-ai impresionat cu masa de seara. 😉

Portii: 2
Ai nevoie de:

  • Cartofi – 4-5 cartofi medii (decojiti si taiati felii) – cantitatea depinde in functie de cat de mare este tava, ideea este sa ai suficienti cartofi pentru 2 straturi)
  • Oua – 2
  • Branza sarata – 300g (dar nu foarte sarata)
  • Smantana de gatit – 200ml
  • Sare
  • Parmezan – 50g ( sau cascaval)

Pasul 1: Cartofii curatati si feliati se fierb in apa cu sare, 15 – 20 minute.  

Pasul2: Intr-un castron incapator se marunteste branza (fie cu o furculita fie pe razatoare). Se adauga cele 2 oua, smantana si parmezanul – se amesteca bine. 

Pasul3: Dupa ce au fiert cartofii, se scurg de apa in care au fiert si se lasa putin la racit. Cand s-au racit putin, cat sa-i poti lua in mana se pun in tava pe care o vei baga la cuptor – intr-un singur strat. Peste primul strat de cartofi se pune amestecul de branza-parmezan-smantana – jumatate din el. Se pune in continuare celalalt strat de cartofi, care se acopera cu amestecul de mai sus. Daca ti-a mai ramas parmezan sau cascaval poti presara pe deasupra.

Pasul4: Se baga la cuptor, foc mic-mediu – 45 minute, pana se rumenesc frumos pe deasupra. 

Pasul5: Se savureaza! 

Cartofi frantuzesti la cuptor

Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns