Cheesecake cu blat de Oreo si ganache cu Nutella

Simona a plecat in vacanta, dar nu m-a lasat singura, m-a lasat cu o reteta de cheesecake cu blat de Oreo si ganache cu Nutella. Adica cum sa va zic mi-a dat de m-a julit. Toate slabiciunile mele intr-o prajitura, adica eu sunt cea care s-a luptat cu baietii de la imbarcari (apropo de ce imbarcari si nu inavionari, ca nu mergem cu barca) pe borcanul de 1 kil de nutella. Lupta crancena. Am pierdut in aeroport borcanul. Viata nu a mai fost la fel. Desi am noroc cu prietenii care imi aduc in mod constant aceast spread al zeilor, aceasta ambrozie la borcan, acest nectar de-o finete greu de imaginat si egalat, acest vis frumos care sper sa nu se termine… oh nutella!

Cheesecake cu Oreo si Nutella

mistletoe

Ai nevoie de:

  • Biscuiti Oreo – 3 pachete de 150gr + inca 1 pentru decoratiuni si pentru ca mai mult ca sigur o sa-ti scape mana-n ei ca vaca-n lucerna
  • Nutella – borcan de 400gr
  • Crema de branza – 1kg
  • Smantana 20-30% grasime – 400gr
  • Zahar – 200gr
  • Faina – 2 linguri
  • Unt – 90gr
  • Smantana pentru gatit – 120ml
  • 1 Lamaie & 1 portocala – coaja rasa
  • Semintele de la o pastaie de vanilie – 1 buc
  • Oua – 6 (3 intregi + 3 galbenusuri)
  • Tava cu inel detasabil – mare, de 31 de cm

Cheesecake cu Oreo si Nutella

In primul rand daca ai cuptor pe gaz, ca mine, si e mai instabil emotional, da-i drumul din timp sa se incalzeasca. Daca esti jmecher/a si ai cuptor electric (bineee maaah ca esti tu avut/a) seteaza-l la 180C. Apoi poti purcede la desfacutul biscuitilor, adica separa cu un cuti biscuitii de crema. Intr-un bol crema intr-un bol biscuitii. Astia din urma baga-i intr-un blender si fa-i praf! Dupa ce i-ai facut praf toarne peste ei 90gr de unt topit (pe foc, la microunde cum ti-e tie mai bine, tu sa fii fericit/a). Amesteca-i din nou. Pregateste tava in care urmeaza sa coci blatul – stratul de Oreo. Tapeteaza cu hartie de copt fundul formei. Toarna amestecul de unt si biscuiti in forma si disperseaza uniform pe intreaga suprafata a vasului si cu ajutorul unui pahar sau a unui zdrobitor-de-cartofi (?!)  taseaza biscuitii (nu te ambitiona prea tare pe treaba asta, nimeni nu apreciaza blatul ala de biscuiti care indoaie lingurite). Acum ca totul sade bine si frumos, si biscuitii stau la locul lor, baga-i la cuptor timp de 10-15 minute.

Acum hai sa facem crema. Ia-ti un bol incapator, cel mai incapator pe care-l ai prin casa (nu chiar ligheanul de rufe dar pe aproape) ca doar urmeaza sa mixezi niste multa branza si nu vrei sa-ti sara prin bucatarie (cum nu mi s-a intamplat mie (nu, nu, doamne fereste!) si pregateste-ti si mixerul (tu D.J. – wakaa-wakaa la tine-n bucatarie). Pune toata crema de branza si baga mixerul in ea pana se amesteca – mixerul la viteza mica. Peste crema de branza pune coaja de la portocala, lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Amesteca. Intr-un bolisor amesteca faina si zaharul si adauga-le treptat peste branza. Crema de la biscuiti (ca doar nu credeai ca o s-o aruncam, ntz -ntz-ntz) pune-o si pe ea alaturi de branza si amestec-o pana dispare – viteza mica. Acum pune si oualele – unul cate unul, inclusiv galbenusurile. Totul ok pana acum, da? Ok, acum toarna si cele 400gr de smantana. Eh acum intelegi de ce ti-am spus sa iei un bol foarte incapator, da?  Nu uita sa scoti blatul. Dupa ce l-ai scos unge peretii vasului cu unt (sper din tot sufletul ca ai folosit vas cu inel detasabil), o sa iti fie mai usor sa-i scoti inelul la sfarsit. Acum toarna compozitia peste blat. Baga-l la cuptor la 180C timp de 15 minute, dupa 15 minute lasa-l in cuptor la o temperatura de 90C timp de 45 minute (daca n-ai cuptor jmecher, lasa cuptorul cu usa usor deschisa – tot 45 de minute). Dupa ce ai inchis cuptorul lasa cheesecake-ul sa se linisteasca timp de 2 ore – cuptorul cu usa inchisa.

Acum ca avem cheesecake deci avem valoare, sa facem si un ganache de nutella. Cireasa de pe tort. Pune smantana la incalzit (NU trebuie sa fiarba, doar sa fie usor fierbite) peste toarna borcanul de nutella si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza si iti rezulta o crema lucioasa. Toarn-o peste cheesecake (care acum este aproape rece, da?! ). Baga-l la frigider pentru cateva ore pana cand se intareste crema. Sau mancati-l pe loc, ce atata asteptare! 😀 Si daca nu ti se pare suficient un strat de Oreo + cheesecake + Nutella, ii mai poti pune pe desupra niste  bucati de Oreo.  Sa fie treaba, treaba!

Foto: Ionela Stoica
Reteta: Simona Stinga

 

Cheesecake cu Oreo si Nutella

Cheesecake cu Oreo si Nutella

 

image_pdfimage_print

6 comments

  1. Erika says:

    Am descoperit blogul tau prin pagina de FB a Nicoletei Stoian, si ce ma buuucuuur. Rar gasesc un blog atat de fabulos in Romania (adica se mai gasesc, dar rar pe gustul meu) 🙂 Felicitari!
    Imi spui si mie te rog ce fel de branza folosesti pentru cheesecake? Eu pana acum foloseam mascarpone si ma intreb daca am alte variante. Vreau acest tort. Insistent. :))) Mii de multumiri 😀

Lasă un răspuns