Cheesecake cu dovleac si ghimbir

cheesecake cu dovleac si ghimbir

Reteta asta, pe care indraznesc sa o numesc, pe scurt, cea-mai-simpla-reteta-de-cheesecake-cu-dovleac-si-ghimbir, sta sa fie postata de cateva saptamani bune, dar pentru ca sarbatori, lene si departe de internet si iarasi lene, n-a avut norocul sa vada lumina monitorului decat dupa sarbatori, desi ar fi fost numa buna pentru masa de Craciun. Nu stiu altii cum sunt dar eu una de sarbatori nu gatesc, neam! Imi este atat de groaza de mancarea risipita, de toata mancare aia pe care o facem de-a-n **** incat refuz sa gatesc ceva.

Sarmale primesc de la mama (mea si a lui) cozonaci home-made (cei mai buni – mama lui), piftii si mai multa carnaraie de peste tot. Asa ca prefer sa fiu o trantorita de zile mari – imi asum meseria de musafir. Lenes.

Dar acum gata cu lenea si scuzele proaste, si aduc in atentia domniilor voastre Cheesecake cu dovleac si ghimbir! Pentru lenesi!

cheesecake cu dovleac si ghimbir

Pentru blat ai nevoie de:

  • Unt – 150g
  • Apa – 2 linguri
  • Faina – 250g

Crema de dovleac:

  • Dovleac copt – 500g
  • Crema de branza – 500g
  • Smantana pentru gatit – 300 ml
  • Ghimbir – 50g
  • Nucsoara –  un varf de lingurita
  • Scortisoara – dupa gust
  • Un baton de vanilie
  • Oua – 3buc
  • O portocala – coaja rasa + sucul
  • Zahar – 150 – 200g

 Pentru blat:

Se amesteca cele 150g de unt topit cu apa si faina si se coace timp de 10 minute la 180C, cuptorul preincalzit. Crusta se inteapa din loc in loc cu furculita, si peste ea se pune o fasie de hartie de copt peste care se pun greutati pentru tarte (sau boabe de porumb, boabe de fasole, etc). 

Crema:

Se coc cele 500g de dovleac la cuptor, pana cand sunt usor de strapuns cu o furculita. Se blendeaza dovleacul, se amesteca cu crema de branza si smantana pentru gatit, zaharul, ghimbirul ras, nucsoara, miezul de la batonul de vanilie, zaharul, coaja si sucul de portocala (aveti grija cand radeti portocala sa nu radeti cu prea mult din coaja alba, cu cat mai subtire, cu atat mai bine).

Se toarna crema in crusta ce s-a format dupa ce a stat la cuptor si s-a odihnit putin si se mai baga o tura timp de 50 de minute la foc mic – 160C, iar in ultimele 10 minute la 180C ca sa prinda o crusta frumoasa!

Asat-i tot! Cel mai simplu cheesecake cu dovleac!

Cheesecake Power!

cheesecake cu dovleac si ghimbirText & Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns