Chimichanga

Reteta asta a aparut pe lista mea de to do dupa ce am vazut Deadpool. De 2 ori. Pentru omul care nu merge la cinema nici in ruptul capului, pentru ca e mai usor acasa si pentru ca e zgarcit, (si pe bune acum voi cinema centers, cum bai nene sa nu aveti sucuri naturale, optiunile sunt 2: cola la supra-supra-pret sau apa. cam sec, nu?), faptul ca am vazut filmul asta de 2 ori (la patrat ;))) inseamna ceva. Ca e tare. Ca are genul ala de umor gone wrong. Si ca un wannabe fan, am inceput sa citesc trivia, pentru ca sunt atat de multe referinte la x-men (a trebuit sa-l vedem si pe asta pentru o imagine completa a filmului), cu care nu o sa va incarc memoria, decat daca vreti. Bottom line, am gugaluit care e legatura dintre Deadpool si chimichanga siiii… nu, nu este mancare preferata, he just likes saying the word. chimichanga. chimichanga. Asa ca a trebuit sa vad care-i treaba cu chimichanga asta. Si voi vreti acelasi lucru?

Chimichanga

Pentru 2 persoane, adica 4 chimichanga, ai nevoie de:

  • Ulei floarea soarelui – 4 linguri
  • Unt – 2 cuburi – 50gr
  • Ceapa – 1 buc. tocata
  • Usturoi – 3 catei tocati
  • Ardei iute – 1 buc. tocat (fara seminte daca vrei sa fie mai putin iute)
  • Pudra de chilli – 1 lingurita
  • Chimion – 1/2 lingurita
  • Sare
  • Rosii – 2 buc medii tocate cubulete si curatate de samburi
  • Pui – 300g pui rotisat, sau facut pe grill
  • Smantana grasa – 30% grasime – 1 cutie 200g
  • Fasole rosie – 1 conserva
  • Tortilla – 4 buc.
  • Branza Cheddar (de la dumnezeu :)) – 100gr rasa (ei folosesc monterey jack cheese, si daca gasiti la noi sa-mi spuneti si mie, iar cheddarul este cel mai bun inlocuitor recomandat)
  • Salata – optional

Time to make the fucking Chimichangas.

Preincalzeste cuptorul. Pune intr-o tigaie 2 linguri de ulei impreuna cu urmatoarele: ceapa tocata, usturoiul si ardeiul – 3-5 minute. Adauga apoi chilli, chimion si sare – mai tine-le 30 de secunde. Adauga rosiile, puiul tocat bucati si jumatate din cutia cu smantana. Lasa-le pe foc timp de 2 minute apoi da-le deoparte. Intinde bucatile de tortila pe masa si pune pe fiecare lipie: 2 linguri de fasole  ai grija sa nu pui pana in capat, lasa o margine 2 – 3 cm sus – jos.  Continua cu compozitia cu pui din tigaie – imparte-o astfel incat sa-ti ajunga in fiecare lipie. Presara branza rasa si impatureste (vezi ca pe spatele amabalajului de tortilla sunt instructiuni grafice). Topeste intr-un bolisor untul cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce le-ai impaturit si le-ai pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unge-le cu mixul de ulei-unt. Baga-le la cuptor: 8 minute pe-o parte, 8 minute pe cealalta parte – dupa ce le-ai intors nu uita sa le ungi. 

Dupa ce le-ai scos mai poti pune peste ele branza rasa, smantana sau langa ele niste salata.

Foto & text: Ionela Stoica

Chimichanga2

image_pdfimage_print

2 comments

    • Ionela says:

      Alfoooons! Preeea complicaaaat? Hai mah! Majoritatea ingredientelor intra in tigaie, restu’ adica fasolea o iei gata dintr-o conserva, puiul doar cat il perpelesti sau daca ai niste resturi de pui de la masa de aseara – will do! le-ai aruncat pe toate acolo pe lipie, ai doar grija sa nu pui prea multe si sa se rupa lipia dupa, ai impachetat, uns si bagat la cuptor. Gata. Hai ca nu e greu. Si da, merita! Daca totusi decizi sa bagi o fisa sa-mi spui daca a meritat sau nu! Paaaaa! 🙂

Lasă un răspuns