Clatite finlandeze la cuptor

Finish pancake_1_1Week-end-urile sunt in general facute pentru lenevit, sau plecat la hoinareala – depinde de sezon. Dar ce faci cand nu stii ce sa faci si ai in frigider un ou, o cana cu lapte, cateva fructe, neste faina intr-un borcan dosit prin dulap si un cub de unt ramas de la negresa facuta saptamana trecuta. Pai nu e clara menirea lor?

Faci o clatita la cuptor!

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 cana cu faina
  • 250 ml lapte
  • 30 g unt topit

Blendeaza oul + sarea + faina + 1/2 din cantitatea de lapte pana se omogenizeaza frumos. Aadauga treptat restul ingredientelor – laptele, untul si zaharul – si mai amesteca cateva minute.
Toarna aluatul intr-o tava de 20 cm diametru, unsa cu unt. Coace clatita la 180 grade timp de 30 -40 minute, pana cand se rumeneste frumos pe deasupra. Serveste-o cu miere, fructe de sezon, gem sau orice ai tu dulce prin casa. Fii creativ/a!

Atat de simplu!

Finish pancake_1

Finish pancake_3

Finish pancake_4

Finish pancake_5

 Cook & Text: Ionela Stoica
Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns