Crispy Strips – la cuptor

Crispy strips la cuptor

5 pasi simpli, simpli de tot pentru un meniu Crispy Strips a la KFC, numai ca fara baia de ulei (facuti la cuptor). Fara remuscari, fara regrete, in maxim 40 de minute, cu ingrediente pe care sigur le ai in casa! Adica drumul pana la K.F.C. fara regretele de dupa.

Ce zici, merita sa incerci sa faci crispy strips, fara baie de ulei, de 2 ori mai ieftine, la fel de repede, si poate nu am mentionat fara baie de ulei! Eu zic ca merita sa incerci macar odata varianta asta. Mr. M. a dat verdictul: “Bai, da! OMG, da!”

Crispy strips la cuptor
Portii: 2
Ai nevoie de:

  • Piept de pui – 1 (taiat in fasii)
  • Oua – 2
  • Lapte – 50ml
  • Fulgi de porumb –  gen Forta (toata lumea ii stie, cu siguranta)
  • Boia – 1-2 lingurite
  • Faina – 50g
  • Sare
  • Piper
  • Condimente pentru pui
  • Ulei

1. Am taiat puiul in fasii lungi cu o grosime de aproximativ 2 – 3 cm batute cu un ciocan de snitele, sa se fragezeasca putin.
2. Intr-un bol am batut cele 2 oua in care am pus o lingurita de boia dulce/picanta, cu cele 50g de faina, sare si piper (sau doar condimente pentru pui daca ai prin casa genul asta de amestec). Am amestecat pana cand s-au omogenizat.
3. Intr-o farfurie intinsa am pus fulgii de porumb pe care i-am maruntit putin, sa nu mai fie atat de grosolani.
4. Fasiile de piept de pui le-am trecut prin mixul de ou (trebuie sa fie bine imbibate de ou pe toate partile), apoi le-am trecut prin fulgii de porumb ( aveti grija sa fie bine acoperiti de fulgi) si apoi inca odata prin ou.
5. Le-am intins pe o hartie de copt intr-o tava suficient de mare cat sa nu se suprapuna. Cu o pensula le-am uns grosier cu ulei si le-am bagat in cuptorul incins timp de 20 – 30 minute. 

Crispy strips la cuptor

Backed Crispy strips

Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

One comment

Lasă un răspuns