Croque monsieur

Cum transformi un sandwich in ceva extraordinar dintr-un foc? Simplu ca “Bonjour”, ii dai nume frantuzesc! Astazi pe mesele voastre de dimineata: Croque Monsieur! Adica felii de paine unse cu mustar Dijon, sunca, branza gruyere (sau cheddar), oua, lapte, sare si piper. La cuptor. 20 – 30  de minute. Micul dejun este gata.

Croque monsieur retetaPentru 2 portii ai nevoie de:

  • Paine feliata – 4 felii (acum stii si tu ca nu e musai sa-ti iei paine feliata, o sa iasa foarte bun si cu painea pe care o ai)
  • Sunca – 2 felii
  • Mustar Dijon
  • Oua – 6 buc.
  • Lapte – 100 ml
  • Sare
  • Piper
  • Branza Gruyere (sau cheddar) – 2 felii + extra pentru a fi rasa pe deasupra, deci nu foarte multa

Unge feliile de paine cu mustar, pune feliile de branza, sunca si fa-le sandwich. Daca faci cu toast taie-le in triunghiuri, aranjeaza-le intr-o tava astfel incat sa nu ramana prea mult spatiu pe margini. Intr-un bol bate oualele cu laptele, sarea si piperul. Toarna totul peste sandwich-urile din tava. Este de preferat sa acoperi tava cu o folie, sa o lasi in frigider sa se imbite de ou si lapte. A doua zi de dimineata, inainte de a le baga la cuptor mai presara peste ele branza rasa si baga-le la cuptor. Cum ziceam mai sus, 20 – 30  de minute.  Ai grija, miezul se face mai greu. 😉

Foto & Text: Ionela Stoica

Croque monsieur reteta

image_pdfimage_print

2 comments

  1. Laura says:

    Ce-i drept, in cazul acestor sandwich-uri, si aspectul le da un aer aparte, arata super bine insa in esenta lor pare ceva destul de simplu de realizat, precum e si mentionat. Totusi, merita incercat pentru ca e ceva nou pentru mine si chiar era nevoie de ceva diferit.

Lasă un răspuns