Crumble de prune

Crumble Prune

Eu una ştiu când vine toamna pentru că oriunde încerc să găsesc inspiraţie găsesc câte o reţetă de crumble…şi ştiţi ceva? Mie chiar îmi place! Şi de ce nu l-aş îndrăgi? Fructe calde poşate în puţin alcool şi condimente alese, suficient de dulce cu un topping crocant…mi se pare un desert satisfăcător într-o zi capricioasă de toamnă.

 

Ai nevoie de:

  • Prune curăţate – 850g
  • Zahăr – 2/3 cana 
  • Apa – 500 ml
  • Baton scortisoara – 1buc.
  • Cuisoare – 5
  • Cardamom – un praf
  • Vin dulce – 1 cana

Pentru crumble:

  • Faina – 200g
  • Unt rece – 100g
  • Zahar – 100g

 

Metodă:

Aceasta este încă o reţetă uşoară de desert, însă în acelaşi timp necesită puţină dragoste. Acordă-i puţină atenţie şi crede-mă că va merita!

Într-o sosieră maricică pune fructele şi zahărul şi lasa-le să se înmoaie, amestecând uşor din când în când. Adaugă apa (cât să acopere fructele), vinul şi condimentele. Poşază-le pentru 15-20 de minute amestecând din când în când.

Ţine cont de consistenţa fructelor pe care le foloseşti, dacă foloseşti fructe mai moi tot procesul iţi va lua cam 15 minute.

Când eşti la jumătatea procesului de poşare apucă-te să faci topping-ul.  Pune într-un bol făina, untul rece şi zahărul şi începi să sfarmi untul între degete formând un aluat sfărmicios.

De obicei crumble-ul se termină în cuptor pentru a căpăta o crustă crocantă.

În primul rând va trebui să strecori fructele şi să îndepărtezi cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Într-o ramechină de 30x22cm pune fructele şi un pic din lichidul în care ai poşat fructele, acoperă cu aluatul sfărmicios şi bagă totul ca cuptor pentru vreo 30-40 de minute, apoi serveşte-l cald.  

Noi am servit crumble-ul ăsta după o cină obraznică cu nişte coaste de porc la grătar şi i-a mulţumit chiar şi pe cei mai pretenţioşi meseni .

Bucuraţi-vă!

Crumble Prune-6055 Crumble Prune

Foto: Ionela Stoica
Cook & Text: Simona Stinga

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns