Double Trouble @ Burger Van

Blonda si bruneta de la MTH s-au pus pe cautat cele mai misto locuri de mancat pe strada aka streetfood. Sa ne curga sosul pana la coate, sa ne lingem pe degete, sa murim de pofta…asta ne dorim si asta va dorim si voua! Ce mai aventura va fi! Ne va placea si vom cere mai mult!

Ne bucura tare faptul ca au inceput sa se miste si la noi treburile in zona de street food. S-ar putea experimenta o tona, dar suntem timizi, asa cum se intampla cu toate lucrurile la inceput. Inca e complicat sa obtii actele (mai ales pe domeniu public), cumva illegal sa gatesti pe strada si greu de gasit locuri misto de parcat, care sa nu te jupoaie de mia de euro la chirie. All in all, lucruri se intampla, iar noi suntem aici ca sa vorbim despre ele…

First stop: BurgerVan -Juicy, cheesy, bacony double trouble goodness! [Disclaimer – This is not a review]

_STI8479s

Sigur ii stiti, asa ca nu are sens sa le fac cine stie ce introducere. Ii stii de la festivalurile de mancare, de cand erau pe Doamnei sau in fata la Metropolis, le-ai mancat burgerii cand te-aidus la film la Institut (Francez), pe plaja la Oha, la Electric Castle sau Summer Well.

Eu am mancat prima data la ei in 2014 (?parca?), la Street Delivery. A fost o tristete atat de mare! Chifla nu era de calitate, carnea era prea putina, prea presata, prea ca la Mc. Nu ne-a placut si pace. 

Timpul a trecut, Petru, dintr-o curiozitate, s-adus la un interviu la ei and long story short Burger Van a inceput sa faca unii dintre cei mai buni burgeri din oras – stati linistiti, nu sunt subiectiva, eu sunt prima care-l boscorodeste daca nu gateste bine 😉

_STI8477s

Acum au 2 vanuri (InstitutulFrancezsi in Pipera, pe DimitriePompeiu),un bistro (pe strada George Vraca) si sunt the go to eatery pe la festivaluri.

Noua ne-a placutsi ne-a fost la indemana vanul de la InstitutulFrancez. Ne place gradina institutului si chiar daca nu mai este la fel de animata ca inainte, locul ramane verde, linistit si relaxant dupa o zi de munca.

Meniul nu e lung si nici complicat, iar ingredientele sunt din cele mai bune: chifla (demi-brioche) este de la Frische, chifteaua este din carne proaspat tocata, o combinatie de antricot, vrabioara si piept de vita, legume proaspete, cedar, good old bacon, ketchup, mustar si 1000 island sauce. Cartofii prajiti nu puteau lipsi si vin in doua variante: simpli sau cu sos cedar si jalapeno. Also, este veggie friendly – tree hugger burger ftw.

_STI8522s

Am bagat, ca niste doamne ce ne aflam, cel mai mare burger din meniu, double trouble: doua chiftele, bacon(extra), legume (rosii, castraveti murati, salata lolo, ceapa), doua felii de cedar…all the goodness.

Carnea gatita suficient, sucurile care iti curg printre degete, baconul crocant, cedarul lipicios, castravetele murat care echilibreaza perfect situatia, cartofii aiape care-I cere toata lumea, cu sare aromatizata cu cimbru si sos de cheddar cu jalapeno, care ciupesc just enough, buni de nu-ti ajung degetele sa-i apuci mai repede…

Puteti sa ma faceti in toate felurile, dar de cand ma stiu imi place sa mananc cu mana – porc style. This is right up my alley. E porceala maxima, ce sa mai.

Ne plac burgerii si nu ne sfiim sa ne murdarim mainile cu ei.

Text: Simona Stinga
Foto: Ionela Stoica (www.pupilegustative.ro)

_STI8533s

_STI8573s

_STI8578s

_STI8586s

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns