Dulceata de dovleac cu ghimbir, portocale si lamai

dulceata de dovleac

Si cu asta incheiam seria retetelor dedicate dovleacului, care mi-a dovediti cat de versatil poate fi, adica am facut dintr-un dovleac: Supa crema de dovleac, Quiche cu gorgonzola si dovleac (mama-mama), Pumpkin Bread si Dulceata de dovleac. Dovleacul asta, bun prin congelatorul omului! 

 

 

Ingrediente pentru dulceata:

  • Dovleac ras – 1,5 kg
  • Apa – 500ml
  • Portocale – 2 taiate in felii subtiri (jumatati sau sferturi)
  • Lamai – 3 taiate in felii
  • Ghimbir – 100g  (tocat in bucatele)
  • Zahar – 500g

Pentru ca dovleacul pe care l-am avut eu a fost congelat, in momentul in care l-am decongelat nu am mai putut sa-l dau pe razatoare (era prea moale) asa ca am preferat sa-l blendez. Asa ca am amestecat dovleacul blendat cu apa, feliile de portocale, lamaile, ghimbirul si zaharul si l-am fiert aproximativ o ora avand grija de amestec in el destul de des.

Desi nu-mi place ghimbirul, de data asta ii recunosc meritul, i-a dat o iuteala tare placuta, aromata de bucatile de portocala si lamaie, cum trebuie de dulce (am pus jumatate din cantitatea de zahar recomandata), deloc gretos. A iesit per-fect!

Cand a fost gata, l-am turnat in borcanele sterilizate si le-am mutat intr-un loc ferit.

Dulceata de dovleac

Dulceata de dovleac

Foto: Stoica Ionela

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns