Hummus de sfecla rosie

Repede, repejor, astazi facem un hummus din sfecla rosie de o sa ziceti mama-mama! Si hai sa va zic de ce sa-l faceti: 1. bun pentruHummus de sfecla rosie post 2. culoarea geniala pe care o are 3. este ieftin 4. este tare bun si pentru pachetul de a doua zi, poate cu o lipie libaneza sau o bagheta magica si 5. toate proprietatile super-smechere pe care le are sfecla rosie  cu care nu o sa va umflu capul acum (bine doar putin: protejeaza ficatul, stimuleaza productia de globule rosii si are putine calorii). 

Zi tu ca nu e musai sa o incerci? 

Hummus de sfecla rosie

Portii: 4
Ai nevoie de:

  • Naut fiert – 400g
  • Sfecla rosie – 400g – va recomand sa alegeti sfecle mai mici, se fierb mai usor
  • Usturoi – cativa catei – dupa gust
  • Suc de lamaie –  de la ½ lamaie
  • Tahina – 1 lingura
  • Sare
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita
  • Marar 

 

In cazul in care folosesti naut de la conserva acesta se scurge de apa din conserva si se clateste de cateva ori in apa rece. Eu am folosit naut uscat, asa ca l-am pus la inmuiat cu o seara inainte in multa apa. A doua zi l-am pus la fiert in apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu, si l-am fiert aproximativ o ora (timpul de fierbere depinde de soi), nautul fiert este usor de strivit intre degete. In timp ce fierbe o sa vezi ca o sa faca o spuma alba pe desupra, pe care ar fi indicat sa o iei de fiecare data cand apare. Dupa ce a fiert l-am lasat sa se raceasca. In timp ce fierbe s-ar putea sa lase niste cojite, pe care poti sa le dai deoparte (nu in timp ce fierbe, da?) – trebuie sa le culegi manual, sau le poti ignora. In cazul in care alegi sa le dai deoparte o sa rezulte un hummus mai cremos, dar chiar nu e musai sa faci acest lucru.

Cat timp fierbe nautul te poti ocupa si de sfecla rosie, pe care trebuie sa o cureti de coaja, sa o tai cubulete si sa o fierbi.

La final le-am pus pe toate intr-un blender adica: nautul, sfecla, usturoiul, sucul de la lamaie, sarea, tahina si uleiul de masline.

Am blendat totul pana cand a devenit suficient de cremos. Il puteti decora cu marar tocat si este perfect pentru cei care tin post.

Beetroot Hummus Power!

Hummus de sfecla rosie

Cook & Foto & Text: Ionela Stoica
Inspirat de: Nigella Lawson

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns