Hummus

HummusAzi e ziua aia in care ne-am/ mi-am propus sa nu gatesc cu carne. Si cu ocazia asta am facut un hummus care-ti merge la inima – o inima facuta din boabe de naut, da? Hummusul asta este usor de facut, ieftinache, de post, numai bun pentru vegetarieni si bun si la pachet. 
Si am mai aflat azi de ce e super-smecher nautul asta: 1. este bogat in carbohidrati 2. sursa excelenta de proteine 3. contine fosfor, calciu si fier! 

Ce sa mai, de vis!

Ai nevoie de:

  • Naut – 200g uscat sau o conserva de 400g
  • Tahina – 2 linguri (pasta de susan)
  • Ulei de masline – 2 – 3 linguri
  • Lamaie 1/2
  • Usturoi – 3 catei
  • Sare – dupa gust
  • Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita

Eu am folosit naut uscat, asa ca l-am pus la inmuiat cu o seara inainte in multa apa. A doua zi l-am pus la fiert in apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu, si l-am fiert aproximativ o ora si jumatate (timpul de fierbere depinde de soi), nautul fiert este usor de strivit intre degete. In timp ce fierbe o sa vezi ca o sa faca o spuma alba pe desupra, pe care ar fi indicat sa o iei de fiecare data cand apare. Dupa ce a fiert l-am lasat sa se raceasca.

In cazul in care alegi sa folosesti naut la conserva poti sa sari peste toti pasii astia, doar sa-l scurgi de apa din conserva si sa il clatesti in cateva ape.

Odata racit, l-am transferat intr-un blender in care am pus 2 linguri de tahina, 2 linguri de ulei de masline, sare dupa gust si sucul de la jumatate de lamaie. Le-am blendat pana cand au devenit o pasta cremoasa. In cazul in care il vrei mai moale poti sa mai adaugi din apa in care a fiert pana cand are consistenta dorita.

Mai simplu de atat nu se poate!

HummusFoto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns