Jamaican Jerk Chicken

Jamaican-Jerk-Chicken

V-ati saturat de gratarul clasic cu mici, ceafa si pulpe? Atunci reteta asta va fi exact ce cautati! Pui intreg marinat cu ghimbir, ceapa rosie, usturoi, ienibahar, you name it! Piele crocanta, dulce-iute si carne suculenta, o deliciosenie nemaivazuta si nemaiintalnita!  Ce-ti poti dori mai mult? Reteta? Uite-acus 😉

Jamaican-Jerk-Chicken

Portii: 8 – 10 oameni

Pentru marinata ai nevoie de:

  •  Ghimbir – 1 bucata cat degetul mic (de la mana)
  • Ienibahar – 1 lingurita
  • Ardei iute – 1 (cu seminte, daca va place spicy)
  • Ceapa rosie – 1 medie
  • Usturoi – 3 catei mari
  • Patrunjel proaspat – 1 legatura
  • Zahar brun – 1 lingurita
  • Miere – 2 lingurite
  • Ulei de masline – 1 pahar
  • Piper negru macinat – dupa gust
  • Sare – dupa gust
  • 2 pui de dimensiune medie, taiati stil fluture

Jamaican-Jerk-Chicken

 

Metoda:

 Daca sunteti posesori de mojar si pistil folositi-l! Puneti in mojar ienibaharul, ghimbirul curatat si dat pe razatoare, ardeiul iute, ceapa rosie tocata grosier, usturoiul si patrunjelul si amestecati totul pana cand are consistenta unei paste groase. Adaugati uleiul, mierea si zaharul, potriviti de sare si piper si lasati cel putin 30 de minute, dar indicat ar fi intre 3 si 12 ore. Puneti la marinat puiul de seara daca aveti programat un gratar a doua zi la pranz.

Puiul se tine cca o ora pe gratar in prima jumatate de ora acoperit, apoi lasat sa se rumeneasca.

Noi l-am servit cu legume la gratar: vinete, dovlecel, ceapa si ardei gras.

Happy days!

Text: Simona Stinga
Bucatar: Petrica Ghita
Foto: Ionela Stoica

Jamaican-Jerk-Chicken-0292

Jamaican-Jerk-Chicken-0300



 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns