Mac and cheese – Macaroane cu branza

Poate ati observat dar in ultimul timp am dezvoltat o obsesiuta pentru retete cu branza. Ei bineee continuam in aceeasi nota, cum altfel? Asa ca hai sa facem un all time crowd pleaser: Macaroane cu branza!

Macaroane cu branza

Ai nevoie de:

  • Un colt de bagheta taiata cuburi – 50gr
  • Unt – 70gr (sau ulei de masline)
  • Paste
  • Usturoi – 1 catel
  • Faina – 3 linguri
  • Lapte – 500 ml
  • Cheddar – 250 gr
  • Parmezan – 50gr

Stiu, stiu, reteta asta este cosmarul tuturor vacilor de pe planeta asta.

Incalzeste cuptorul. Amesteca painea cu jumatate din cantitatea de unt topita si asezoneaza cu sare, piper si ce-ti mai place tie pe crutoane. Tine-le in cuptor cam 5-10 minute pana sunt crocante. Pune pastele la fiert – cu 2 minute mai putin decat era specificat pe cutie. Intr-o tigaie pune la topit untul ramas, peste care adauga usturoiul tocat si faina. Amesteca cu indarjire vreme de 1 minut, sa nu se lipeasca. Apoi adauga treptat laptele si amesteca in continuare. Ai grija sa nu se formeze cocoloase. Cand se ingroasa treaba pune  cheddarul si jumatate de parmezan – date pe razatoare, si ia-le de pe foc. Arunca pastele intr-o tava/ramekin si toarna peste ele minunatia aia de branza. Amesteca-le cu o lingura, ai grija sa fie acoperite de branza, presara peste crutoanele si un ciup de parmezan. Baga-le la cuptor, 20 minute.

Eu am folosit o reteta de pe www.bbcgoodfood.com, dar sincera sa fiu crutoanele alea n-o sa le mai pun a doua oara. Au fost ca prietena/prietenul pe care-l iei la intalniri, n-au ce cauta in povestea asta de dragoste, care oricum formeza un manage-a-trois de zile mari, un clasic decadend paste-cheddar-parmezan. Crutoanele alea sunt un fel de mama care iti bate la usa sa te intrebe daca ti-e foame in timp ce tu si pastele aleeeaaa… wink,wink!  Na, mai zi ceva!

Foto & Text: Ionela Stoica
www.pupilegustative.ro

macaroane cu branza

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns