Macrou nazdravan cu zucchini pe gratar si rosii cherry

 

Grilled FishVara cu toţii vrem să petrecem cât mai mult timp afară şi cât mai puţin timp în bucătărie. Nu vrem să gătim ore întregi, vrem feluri de mâncare uşoare, care pot hrăni o mulţime (dacă aveţi prieteni la masă în weekend), dar care sunt în acelaşi timp gustoase şi care vă aduc satisfacţie. Să fim serioşi cui nu-i place să fie lăudat pentru că a gătit bine? Eu provin dintr-o familie de pescari, iar vara peştele era proteina noastră de bază. Personal, prefer peştele pe grătar…ca să fiu sinceră, îmi plac multe alte lucruri pe grătar, dar ajungem şi acolo în curând *wink* *wink*.

 

Acestea fiind spuse, am o reţetă nemaipomenită de macrou la grătar cu legume. Este foarte uşor de făcut şi poate fi servit atât la pranz cât şi la cină. Toată şmecheria asta durează cam 30 de minute (cu tot cu pregătiri) aşa că să-i dăm drumul!
(scroll down for english version)

Ai nevoie de:

  • Macrou –  dacă este de mărime medie, folosiţi unul de persoană
  • Sare de mare
  • Ulei de măsline
  • Amestec de condimente – seminţe de coriandru şi chimen, piper boabe, fulgi de ardei iute (sau dacă preferaţi paprică iute sau pudră de chilli)
  • Zucchini – doi mai mari sau patru mai mici
  • Roşii Cherry – un mănunchi a câte patru – cinci roşiuţe de persoană

Metodă:

Peştele trebuie eviscerat. Eu una îi rog pe cei de la pescărie să facă lucrul ăsta în locul meu pentru ca nu-mi este prea dragă metoda. Crestaţi peştele în diagonală şi-l săraţi pe ambele părţi şi  în interior cu sare de mare grunjoasă. Turnaţi puţin ulei de măsline peste el cât să se prindă mixul de condimente mai bine.

Am citit că este bine să tragi un pic la tigaie condimentele înainte de a le folosi pentru a le intensifica aroma. Vă recomand să faceti chestia asta. Spuneţi-mi apoi ce părere aveţi, a funcţionat? Prajiţi  condimentele şi apoi zbrodiţi-le într–un mojar,  masaţi peştele cu ele pe ambele părţi pentru ca mirodeniile să intre în crestăturile făcute mai devreme.

Frigeţi peştele pe ambele părţi timp de 15-20 de minute întorcându-l o singură dată. Ţineţi cont că timpul de gătire depinde de mărimea peştelui.

Între timp tăiaţi dovlecelul în felii groase de un cm şi presăraţi sare peste ele. Nu vă fie frică, săraţi din belşug pentru că sarea are rolul de a scoate apa din ei, lăsandu-i dulci şi minunaţi. Lasaţi-i aşa 10 minute după care îi stoarceţi şi îi puneţi pe grătar printre peşte ţinându-i 2-3 minute pe fiecare parte. Eu i-am finisat în tigaie cu puţin ulei de măsline pentru a pune în evidenţă aspectul acela de „făcut la grătar”. Sunt divini!

Faceţi acelaşi lucru şi cu roşiile: aruncaţi-le în puţin ulei de măsline şi lăsaţi-le până când coaja începe să se crape.

În timpul verii vei vrea să profiţi din plin de produsele incredibile pe care le găseşti în piaţă sau pe care, dacă eşti suficient de norocos, le ai în grădină.

Mă bucur nespus de mult atunci când văd că poţi lua ingrediente simple pe care le poţi transforma în ceva incredibil de gustos, aproape magic.

Bucuraţi-vă!

Grilled Fish_3

Recipe Developer & Text: Simona Stinga
Chef: Petrica Ghita
Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns