“Nu m-as fi gândit la asta” Risotto din paste

Cum ar fi dacă v-as spune că puteti face risotto in numai 15 minute?Risotto_10

Probabil va intrebati despre ce vorbeste fatuca asta aici? Nu ai cum sa faci risotto in numai 15 minute! Nu sunt povesti, promit!
Nigella Lawson, draga de ea, m-a inspirat sa prepar minunatia asta.  (so give me some credit)

Portii: 4 persoane
Ai nevoie de:

  • Bacon sau pancetta taiata cubulete – 250g
  • Mazare congelata sau orice alte legume congelate va plac – eu am folosit un amestec de mazare, morcovi, conopoida si porumb  – 300g
  • Orzo (sau risoni) – sunt paste care au forma unui bob de orez lung  – 1 cana (cup)
  • Sare
  • O lingurită de unt
  • Parmesan ras

Metoda

Aruncati bucatile de bacon intr-o tigaie incinsa si lasati-le sa sfaraie, sa devină crocante si frumoase. Adaugti legumele si amestecati, permiteti-le sa se destinda, sa fie invăluite in mireasma şi caldura baconului. Cand legumele au capatat un luciu frumos si s-au imprietenit cu baconul adaugati o cana de orzo (in functie de cat de mult vreti sa faceti tineti minte ca se foloseste metoda 1 la 2 – 1 cana de paste si 2 de apa) si amestecati astfel incat si pastele sa se soteze putin, cam un minut.
Puneti doua cani de apa fiarta (aceeasi pe care ati folosit-o pentru a masura pastele), un praf de sare si aduceti la punctul de fierbere (lucru care se va intampla destul de repede), reduceti focul la minim, puneti un capac  si setati timer-ul pentru 10 minute.

Cand timpul a expirat aruncati o lingurita de unt si ceva parmesan ras (parmigiano reggiano, pecorino sau grana padano).

Hai mai luati o portie si spuneti linistiti “Mamma mia, ce bun e! Cum de nu m-am gandit la asta pana acum?”

Buon appetito!

Risotto_10

 

Risotto_5

Risotto_11

Text: Simona Stinga
Cook: Petrica Ghita & Simona Stinga
Foto: Ionela Stoica
Inspired by: https://www.youtube.com/watch?v=Ee9cPf4bsj4 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns