Otet de soc

Stiu ca poate e putin cam tarziu pentru reteta asta de otet de soc, dar poate o pastrati si o retineti pentru la anu’. Reteta este preluat din absolut minunata carte “Salt Sugar & Smoke” Diana Henry, care, asa cum am mai spus m-a cucerit. Irevocabil si in totalitate! Retetele simple dar cumva inedite, fotografiile curate, simple cu acel je ne sais quoi… este preferata mea, si una din investitiile bune! Nu ca as fi eu vre’un fel de culta in privinta asta, dar pot sa-mi dau cu parerea! Chiar este altceva cartea asta!

Otet de soc

Pentru o sticla de 750ml ai nevoie de:

  • Multe flori de soc proaspat culese – ideea este ca ele trebuie inghesuite in sticla in care urmeaza sa stea timp de 3 saptamani
  • Otet de vin alb 750ml

Culege flori proaspete de soc, ai grija sa le cureti de insecte, si baga-le pe toate intr-o sticla sterilizata. Toarna peste ele otetul de vin alb, ai grija ca florile sa fie acoperite de otet. Lasa-le la macerat pentru 3 saptamani intr-un loc racoros si intunecat. Dupa 3 saptamani strecoara florile cu ajutorul unei site, si muta otetul intr-o sticla sterilizata. Fata asta spune ca otetul asta tine un an, asta daca nu este consumat pana atunci… 😛

 

image_pdfimage_print

One comment

Lasă un răspuns