Supa de conopida cu branza cheddar

[P]  Trebuie sa va spun mai intai ca am primit provocarea asta de la Laura Laurentiu a.k.a. Retete ca la Mama si Edenia si initial am crezut ca am tras paiul scurt, acum imi dau seama cat de norocoasa am fost cu supa asta. Eu sunt mare fan supa crema, in special daca afara-i frig. Bine frig este un termen relativ avand in vedere ca este decembrie si eu inca merg cu bicicleta… in tenisi. Aaaah micile placeri ale incalzirii globale! Asa ca atunci cand ajung acasa, tot ce-mi doresc de cele mai multe ori este sa intru cat mai repede la dus si sa ma bucur de o supa calda. Care ghiciti ce? Se face super-repede, cam cat un dus (da, da un dus mai lung, d-ala cu spalat pe cap) . Dupa cum va spuneam, credeam ca am tras paiul scurt numai ca am decis sa fac o supa pe care in mod normal nu as fi incercat-o: Supa crema de conopida cu branza cheddar. Si mi-a zdruncinat lumea, si trebuie sa o incercati si voi, sa fiti si voi zdruncinati de sora mai putin celebra a lu’ mista’ broccoli-fancy-shmancy!

Supa-conopida-cu-cheddarSupa crema cu conopida si cheddars

Ai nevoie de:

  • Unt – 1 cub.
  • Ceapa – 1 buc. dimensiune medie tocata
  • Branza Cheddar – 75gr (eu am folosit un cheddar strong – dar voi stiti mai bine cum stati cu gusturile pentru ca exista si varianta “mild”)
  • Lapte – 200ml
  • Supa de legume  – 500ml supa
  • Cartofi – 1 buc. tocat cubulete
  • Conopida –  1 pachet de la Edenia – 450gr
  • Smantana de gatit – 50 ml. (optional)
  • Paprika afumata
  • Patrunjel proaspat
  • Sare

Supa crema cu conopida si cheddarSupa crema de conopida cu cheddar

Am calit ceapa in cubul de unt pana cand aceasta s-a inmuiat ~5 min. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat cartofii, conopida, laptele, smantana (optional) si supa de legume. Lasati-le sa fiarba la foc mic, maxim jumatate de ora – pana cand se inmoaie cartofii. Ai grija totusi sa amesteci din cand in cad pentru ca exista posibilitatea sa se prinda de fundul vasului si sa-ti strice supa.  Dupa ce cartofii s-au inmuiat transfera totul  intr-un robot de bucatarie si blendeaza-le. Sau le poti blenda cu un blender vertical. Inainte de a transforma cea mai minunata si fina si aromata supa pe care ai mancat-o anu’ asta, pune si branza in vas.  Blendeaza-le bine de tot astfel incat sa nu iti mai ramana bucati (oricum si cartofii si conopida au o textura foarte fina si se transforma destul de repede in supa). Acum dupa ce ai o finete de supa, pune-i sare dupa gust.

Pune-o in boluri adanci, presara paprika afumata, patrunjel proaspat, crutoane si daca mai simti ca trebuie completeaza cu branza rasa.

Si in cazul in care va cautati inspiratie pentru masa, va zic atat: intrati pe vitrinacuidei.ro si vedeti ce au mai gatit si altii ca sigur-sigur gasiti ceva dupa placul si disponibilitatea voastra.

Foto & text: Ionela Stoica
Reteta: BBCGoodFood

Supa crema de conopida cu cheddar

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns