Pancakes cu coacaze

pancakes cu ricottaMicul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca de sa nu-l incepi cu o portie fabuloasa de clatite cu ricotta si o cafea cu lapte?

Asa ca, sa-i dam bice!

Suficiente pentru 2 persoane.
Ai nevoie de:

  • Ricotta 125g
  • Oua – 2
  • Faina 125g
  • Lapte 200ml
  • Zahar 1 lingura (am facut si fara zahar si au fost excelente)
  • Praf de copt – 1 lingurita
  • Sare – un varf
  • Coacaze – 100g (optional)
  • Ulei
  • Unt

Topping:

  • Iaurt grecesc
  • Miere
  • Nutella <3
  • Fructe
  • Gem

Metoda:

Am amestecat ingredientele uscate: faina + sarea + zaharul + praful de copt intr-un castron incapator. Am facut o gaura in mijloc in care am adaugat si amestecat galbenusurile de la oua. Albusul l-am batut spuma. In acelasi castron in care am amestecat galbenusurile am adaugat trepatat laptele pana s-a omogenizat frumos (acum daca ma intrebi ce naiba inseamna “s-a omogenizat frumos” – o sa-ti spun ca trebuie sa nu aibe cocoloase de faina, simplu, nu?).
Am adaugat 125g de ricotta si am amestecat pana s-a omogenizat frumos ;). Cand am vazut ca ricotta s-a incorporat am adaugat treptat cate o lingura din albusurile de ou batute spuma. Asta ar fi momentul cand am adaugat coacazele, dar poti sa sari peste pasul asta si sa le servesti separat.

Intr-o tigaie de teflon am pus un strop de ulei si putin unt. Cand s-a topit untul am pus aluatul – pe care fie il puneti astfel incat sa faceti niste clatitute si in cazul asta 2 linguri din compozitie sunt suficiente, fie varianta clasica – cu un polonic. Se coc cateva minute pe fiecare parte si se servesc calde cu toppingul preferat: gem, nutella, iaurt grecesc, fructe cu miere… si eventual cu niste prieteni simpatici la micul dejun!

pancakes cu ricotta

pancakes cu ricotta

pancakes cu ricotta

Text & Cook: Ionela Stoica
Foto: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns