Pate de ton cu capere si anșoa

Deși zilele astea nu prea ne arde de gătit, ne-am făcut timp pentru a recrea o gustare foarte apreciată la petrecerea mea aniversară (stay tuned, vin și altele). Este foarte ușor de pregătit și conține ingredient pe care, dacă ești strângătoare ca mine, le găsești în cămară.

Rețeta am găsit-o la Nigella și puteam să jurcă este a ei, însă când am intrat pentru o verificare a rețetei am constatat că este a unui unknown user. Așadar, multumesc domnule/doamnă unknown user, vă pricepeți, se pare.

Pate de ton cu capere si anșoa

Ai nevoie de:

  • 4 cutii de ton înulei(aprox. 400g de ton scurs de ulei)
  • 100g de unt la temperature camerei
  • 100g de cream de brânză (tip Philadelphia) la temperature camerei
  • Câteva capere (cca 10-15) scurse de saramură și trecute printr-un jet de apă rece
  • 6 fileuri de anșoa
  • Zeama de la jumătate de lămâie

Pate de ton cu capere si anșoa

Metodă

Metoda este cât se poate de simplă: se iau toate ingredinetele, se pun într-un recipient inalt si strâmt– eu am folosit cana gradată pentru că este suficient de încăpătoare pentru toată compoziția. Am pus mixerul vertical (blender de mână) în funcțiune și în mai puțin de 5 minute am avut cel mai delicios pate de ton. Chestia asta se mixează în funcție de consistența pe care o preferi.

La început este puțin mai greu de mixat, așa că am amestecat compoziția cu o spatula, apoi am bagat mixerul. Cred că merge și la robot, însă mie îmi este mega lene să-l curăț după, așa că mă descurc si fără el.

That’s all, folks! Poftă!

Text & Cook: Simona Stinga
Foto: Ionela Stoica

Pate de ton cu capere si anșoa

Pate de ton cu capere si anșoa

Pate de ton cu capere si anșoa

image_pdfimage_print

2 comments

Lasă un răspuns