[P] Pere cu vin alb, ricotta si fistic

Luna asta Green Sugar implineste 5 anisori mah, 5 ani in care au tot venit in ajutorul dietelor acolo unde a fost nevoie. Si cum sa nu te bucuri cand stii ca exista acolo undeva, cineva, ceva care te sustine cand e greul cel mai greu, cand iti scade glicemia, cand nu mai esti tu, cand ai vrea sa ii smulgi colegei de munca brosa din piept doar pentru ca arata ca un cupcake… si atunci cu o aura de inger desupra lui 0% calorii vine in ajutorul tau si-al meu Green Sugar (si mai auzi si cete de ingeri cu trambite cu tot) este sunetul salvarii! Colega si brosa raman in viata, astazi cel putin.

Pere posate in vin alb cu ricotta si fisticPere posate in vin alb cu ricotta si fistic

Si cum oamenii astia de la Green Sugar, au decis ca de ziua lor sa sarbatoreasca cu cadouri, pe care tot ei le dau, eu va intreb, voi raspundeti si tot voi castigati – un bol dragut foc si o cutie cu Green Sugar. Detaliile concursului mai jos, dupa reteta. 😉

Ai nevoie de:

  • Pere coapte – 3-4 buc.
  • Scortisoara – 1 praf
  • Vin alb –  1 pahar
  • Anason stelat
  • Unt – 30g
  • Ricotta – 250g
  • Fistic sau un alt mix de alune – 50g
  • Green Sugar – 2 lingurite

Pere posate in vin alb cu ricotta si fistic

Am spalat si curatat perele – taiate pe jumatate si scos mijlocul. Intr-o tigaie incapatoare am pus untul la topit, perele cu partea taiata in jos (adica in unt) si le-am prajit asa timp de 5 minute impreuna cu stelutele de anason. Dupa am stins totul cu un pahar de vin alb. Le-am mai tinut pe foc cat sa se duca alcoolul. Le-am mutat int-o tava termo-rezistenta, am presarat peste pere un praf de scortisoara si le-am bagat la cuptor timp de 20 de minute. In aceeasi tigaie am prajit in unt fisticul si l-am pus deoparte. Intr-un bol am amestecat branza ricotta si cele 2 lingurite de Green Sugar.

Cand perele s-au facut, le-am hapait cu cate o lingura de ricotta si fistic peste. Sunt tare curioasa cum o fi cu gutui…

 

Text & Foto: Ionela Stoica

Pere posate in vin alb cu ricotta si fistic Pere posate in vin alb cu ricotta si fistic

CONCURS GREEN SUGAR:

Spuneti-mi voi mie intr-un comentariu la acesta postare in ce preparat ati vrea sa-l puneti la incercare pe Green Sugar, pana sambata 31.10 ora 12:00 si eu va dau din partea lor un bol si o cutie cu zaharul fermecat, fara calorii, fara vina si fara brose disparute. 😀

Pere posate in vin alb cu ricotta si fistic

image_pdfimage_print

9 comments

  1. Aurelia Dumitru says:

    Eu as face niste briose cu afine,dar daca il castig l-as darui mamei,care sufera de diabet si are mare nevoie de un indulcitor bun.cred ca ar face ea o prajitura buna sa ma rasplateasca pentru cadou☺

  2. Ana says:

    Eu nu știu sa gătesc, dar mama mea face un chec ataaaat de bun, încât îl mănânc de fiecare data pe tooot deodată. Tocmai de frica zaharului i-am interzis sa îl mai facă de ceva ani. Știu ca nu pot rezista, asa ca am introdus pedepse grave și isterice, pentru încălcarea acestei legi. Toată familia suferă din cauza asta și îmi este asa dooor de el. Ahhh.

  3. Adelina says:

    Noi suntem indragostiti nebuneste de cheesecake, in toate formele si felurile posibile, la orice ora din zi sau din noapte, deci as incerca Green Sugar intr-un cheesecake cu ciocolata.

  4. Oana Elena Trofin says:

    Dupa indelungi lüpte cu cantarul, am decis ca nu ma opresc din ”dieting” pana cand nemernicul nu arata mult-visatele 60, dar ce ma fac ca visez zi si noapte la Amarula Fudge descoperit pe blogul tau? Am mai citit despre Green Sugar, dar numai nu reusesc sa il gasesc niciunde in orasul meu.

  5. Mihaela Negrescu says:

    Mă tot gândesc la niște gutui coapte cu nuci si stafide. În acest preparat l-as plasa cu incredere pe Green Sugar 😉 !
    P.S. iar perele tale deja mi-au lăsat “apa în gura” ;). O zi cu spor în continuare!!

  6. Teea says:

    *drooling*

    Umm, eu chiar preparatul acesta l-as incerca cu Green Sugar… Asta pentru ca arata delicios, dar si pentru ca fotografiile de mai sus mi-au facut dimineata mai frumoasa ^_^

Lasă un răspuns