Peste la cuptor umplut cu ciuperci

Cateodata inspiratia pentru mancare vine din cu totul alte parti decat frigiderul sau poftele sau internetul sau cartile, peste reteta asta am dat dupa un weekeng cu ma’ lovely Catalina @ Sunny Side Up, undeva pe la bulgari, pe langa un camping parasit (a se retine, lasat in paragina) de unde am si sterpelit aceste lemne minunate! Dupa multe emotii, si multe filme in care ne vedeam un fel de Bonnie si Clyde de Bulgaria, Mickey si Mallory Knox, Thelma si Louise, you name it, we has it,  sau in care ne gandeam ca poate locul  este parasit din cauza unei boli ce a devastat totul, fantome si altele, am reusit sa smulgem cu doua degetele (“ca niste domnisoare de pension” ca sa o citez pe Catalina) aceste minunate lemne. Suntem tare mandre de cum am gestionat situatia, si am invatat ca data viitoare sa punem in posete si urmatoarele: manusi, ciocan, levier si fierastrau, niciodata nu se stie cand poti avea nevoie de ele… nu?

Peste umplut cu ciuperci -  toate la cuptor

Portii: 2
Ai nevoie de:

  • Ulei de floarea soarelui – 1 lingura
  • Ceapa – 1buc. tocata maruntel
  • Ciuperci – 150g
  • Pesmet – 25g
  • Mustar – 2 linguri
  • Suc de la 1 lamaie
  • Marar tocat – 1 mana
  • Galbenus de ou – 1
  • Hering/ Macrou sau Pastrav (noi asta am folosit)  – 2-3 bucati (curatati de intestine)
  • Faina – 25g
  • Unt – 1 cub
  • Sare
  • Piper

Pentru inceput ne ocupam de umplutura, adica caleste intr-o lingura de ulei ceapa – 5 minute, peste care adauga ciupercile tocate cubulete – inca 2-3 minute. Pune-le deoparte si amesteca-le cu pesmetul, mustarul, mararul si galbenusul de ou. Da-i gustul cu sare si piper.

Incalzeste cuptorul din timp, cam la 180C. Pe fiecare peste fa cate 3 crestaturi pe ambele parti. Daca umplutura s-a mai racit, poti incepe sa o indesi in interiorul pestelui. Aranjeaza pestii intr-o tava unsa cu ulei, presara putina faina peste acestia, unge-i cu putin unt si stropeste-i cu suc de lamaie. Baga-i la cuptor si lasa-i acolo timp de 15- 20 de minute.

Noi i-am halit cu niste legume la cuptor, reteta clasica: morcovi pre-fierti – 7-10 minute (pana cand se inmoaie putin)  unsi cu ulei de masline, prafuiti cu sare, piper, boia (c-asa) si stropiti cu reductie de otet balsamic. Rosiile cherry au trecut si ele prin acelasi proces (mai putin fiertul). Ce a mai ramas din ciuperci le-am bagat si pe ele la cuptor… cam 20 de minute, pana cand au lesinat de placere, ceea ce am facut si noi dupa.

Peste umplut cu ciuperci

Peste umplut cu ciuperci

Peste umplut cu ciuperci Peste umplut cu ciuperci

image_pdfimage_print

6 comments

    • Ionela says:

      Hello Alice, multumesc mult de tot 🙂 eu singurul cui pe care il am impotriva pestelui este ca are oase, si te forteaza sa mananci incet si cu grija… greu de facut asta cu un haplea ca mine

Lasă un răspuns