Pui cu parmezan

Pui cu parmezan

Am gasit reteta asta de Pui cu parmezan, intr-o carte cu retete Fast & Furious, 10 – 20 – 30 minute. Adica perfecta pentru momentele lipsite de inspiratie, chef, timp… si bune si a doua zi. Adica nu neg, ca vorbim aici despre un sandwich, doar ca un sandwich bine facut, cu cap, poate inlocui cu succes orice mancare obosita comandata la birou. Dupa ceva ani, cam stii ce te inspira intr-un sandwich… o felie de avocado, mustar, hummus, germeni, salata.. ca’n viata!

pui cu parmezan

Portii: 2

Ai nevoie de:

  • File piept de pui (500g)
  • Faina – 2 linguri
  • Ou – 1 batut
  • Pesmet – 75g
  • Parmezan ras – 50g
  • Rosii cherry
  • Reductie de otet balsamic
  • Ulei de floarea soarelui  – 3 linguri
  • Maioneza sau mustar
  • Ciabata proaspata

chicken escalopes

Am acoperit cu o punga (sau folie de plastic) bucatile de pui si apoi le-am batut cu un ciocan de snitele (o idee foarte smart daca ma intrebati pe mine, pentru ca nu mai sar bucati de pui in stanga si-n dreapta). Am pregatit 3 farfurii in care am pus asa: faina, oul batut, si parmezanul amestecat cu pesmetul – fiecare ingredient intr-o alta farfurie (mai putin parmezanul si pesmetul).

Tavaliti fiecare bucata de pui prin 1. – faina 2. – ou  3. – mixul de parmezan si pesmet. Acum aveti 2 optiuni: 1. fie le bagati la cuptor timp 30 – 45 minute – bucatile de pui puse pe hartie de copt usor unsa cu ulei fie 2. fie le prajiti intr-o tigaie 5 minute pana se rumenesc. Eu personal prefer varianta in care stau si salivez ca un caine la bucata lui de carne din cuptor. Separat am tras intr-o tigaie cateva rosii stropite cu otet balsamic.

Alegerea depinde de puterea psihica a fiecaruia… stii ca atunci cand ti-e foame nu mai esti tu, domne’!

Apoi fiecare cum stie mai bine isi construieste sanvisul… maioneza sau mustar, salata, ridichi de luna, marar… fiecare cu fantezia lui!

Text & Foto: Stoica Ionela

Pui cu parmezan

Pui cu parmezan

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns