Quiche cu mazare si bacon

Quiche2

Ieri vorbeam cu o prietena despre mutatul de acasa, si cum fiecare cand a zburat de la cuib si-a propus sa nu mai gateasca aceeasi mancare… Nu ca n-ar fi buna (mum!!!) doar ca uneori vrei sa iesi putin din rutina si ai impresia ca o sa fie greu, ca n-are cum sa iasa din prima “ca eu niciodata nu m-am priceput la gatit”, daca pun prea mult/putin din orice si o sa o stric?
Da’ daca nu o strici, ei sa vezi atunci ce data naibii e magia asta din bucatarie! Si sa vezi cat de misto (who uses that word) e cand o vezi ca prinde culoare, forma, miros, si parca incepi sa te gandesti: “Hai mah ca nu e chiar atat de greu! Sa vedem ce fac data viitoare, hihihi!” Si te suna maica-ta si te intreaba “Ce ai gatit azi?”, si ii spui ca azi ai gatit un Quiche cu mazare si bacon, si ea iti spune “Ia sa-mi dai si mie reteta, se face greu?”. At least that’s how my mother works!

You know what they say: “Give a man a quiche and you feed him for a day, don’t teach him how to make it and have more for yourself! After all, cooking is not that hard!”

Ingrediente:

Blat:

  • 250 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml ulei

Umplutura:

  • 200 g mazare congelata sau proaspata (if lucky enough)
  • 1/2 ceapa mica tocata
  • 70 g bacon (inlocuibil cu pui calit putin inainte)
  • 2 oua
  • 180 g urda
  • 20 g cascaval ras
  • un varf de unt
  • sare
  • piper
  • busuioc

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele – faina – sare – praf de copt – apa calda – ulei (da, chiar atat de simplu) pana cand obtineti o coca omogena, se lasa deoparte.
Umplutura: se caleste ceapa 1 minut, se adauga bacon-ul si mazarea (in cazul in care este congelata sau proaspata se fierbe putin in apa cu un ciup de sare), se mai lasa pe foc 1-2 minute si se lasa deoparte.
In alt castron incapator se amesteca oualele usor batute peste care se pune urda si cascavalul ras. Peste se pune mazarea si bacon-ul si se amesteca bine.
Se intinde aluatul, grosime de 5 mm si se pune in tava unsa cu unt si faina (aluatul trebuie sa imbrace putin peretii recipientului). Se toarna umplutura in tava si se baga la cuptor. Timpul se stat la cuptor este cam de 30 -45 minute foc mic, pana prinde culoare! La sfarsit se lasa putin la racit si se presara busuioc (proaspat sau uscat).

Pam-pam!

Quiche3

 Cook: Irina Mihart
Foto: Ionela Stoica
Reteta adaptata: www.lauraadamache.ro

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns