Crocanta, colorata si sanatoasa!
Trebuie sa recunosc ca nu am experimentat prea mult teritoriul salatelor, pana acum. Acum cateva zile am cumparat un kg de fasole verde, nu am avut un plan cu ea, dar stiam ca ceva, ceva tot o sa fac cu ea. Dar am gasit o reteta usoara, numa’ buna pentru Meatless Monday si surprinzator de satioasa (pentru o salata, vreau sa zic). Dar pana la urma daca are nuci nu are cum sa nu-ti placa! Si feta!
Portii: 1
Ai nevoie de:
- Fasole verde – 200g
- Branza Feta – 100g
- Nuci – o mana (cu cat mai multe cu atat mai bine)
- Conopida – 50g
- Apa – 1l
Am pus la fiert o oala cu apa in care am pus un ciup de sare. Cand a inceput apa sa clocoteasca am pus pastaile de fasole verde (carora le-am rupt coditele) si bucatelele de conopida. Le-am fiert aproximativ 5 minute – cat sa fie al dente. Am scurs pastaile de apa si le-am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit le-am taiat in bucatele mai mici (tu poti sa faci asta inainte de a le fierbe, este bine si asa). Intr-o farfurie am amestecat fasolea pastai, conopida, branza feta faramitata si un strope de ulei de masline.
Intr-o alta tigaie am prajit nucile, cat sa devina putin mai crocante. Am aruncat nucile peste salata peste care am presarat cu un ciup de sare.
*O alta varianta ar fi ca in loc de conopida sa pui boabe de porumb.
Foto: Ionela Stoica