Somon inabusit la cuptor

Somon la cuptor

La cererea publicului si fanilor am revenit cu inca o reteta de somon, de data asta nu in supa ci la cuptor. Este gata in maxim o ora, din care jumatate de ora sta la cuptor.
Cum iti suna o masa sanatoasa gata intr-o ora?

Somon-la-cuptor

Portii: 2
Ai nevoie de:

  • Unt – 50g – la temperatura camerei
  • Marar – 2 linguri de marar tocat
  • Castravete – 2 buc. – in cazul in care folosesti castraveti cornison – cei mici, nu cei lunguieti in folie)
  • Somon – 2 buc. x 200g (sau cum gasesti, poate fi si de 250g)
  • Lime x 1 (coaja de la un lime data pe razatoarea cea mai fina + sucul)
  • Sare
  • Piper rosu 2 lingurite
  • Hartie de copt


Somon-la-cuptor

Am taiat din hartia de copt doua patrate de 30 cm pe care le-am uns cu putin din untul lasat la temperatura camerei. Untul ce mi-a ramas l-am amestecat cu cele 2 linguri de marar si boabele de piper pe care le-am pisat intr-un mojar. Astfel untul amestecat cu piperul si mararul l-am bagat la congelator timp de 20 minute.

Acum hai sa ne ocupam de somon, pentru ca el este vedeta astazi. Pe fiecare patratel de hartie de copt am pus un strat de castraveti peste care am pus fiecare bucata de somon. Am presarat pe deasupra coaja si sucul de lime (jumatate din suc si jumatate din coaja) si am asezonat cu sare si piper. Am scos untul din frigider (care s-a intarit) si cu o lingurita am pus peste fiecare bucata de somon bucati de unt cu marar. Peste unt am mai presarat coaja si sucul de lime ramase.

Am inchis somonul in hartia de copt, (eu nu am reusit sa fac marginile sa nu se desfaca asa ca le-am capsat cu un capsator). Am bagat  buzunarele cu somon in cuptorul incins la 200C timp de 25 – 30 de minute. Eu am mai pus langa si un amestec de legume mexicane.

Foto & Text: Stoica Ionela

Somon-la-cuptor

image_pdfimage_print

One comment

Lasă un răspuns