Pasta Sauce

Sos_Paste-40591

De ceva vreme traiesc frustrarea omului care cumpara sos de rosii pentru paste. Niciodata nu m-am mobilizat sa fac EU un sos de rosii, adica am facut asta odata si nu a fost cel mai reusit. M-a dezumflat experienta aia. Am mai incercat azi odata cu o reteta usor adaptata cu ce avem eu prin frigider si ce sa zic…

Dati sosului o sansa! 

Ai nevoie de:

  • Rosii coapte – 1,5 kg
  • Morcovi – 2 buc. medii
  • Ceapa – 2 buc. medii
  • Ardei gras – 1 buc.
  • Dafin – 3-4 frunze
  • Busuioc – 10 frunze
  • Cimbru – un ciup
  • Ulei de masline –  50 ml
  • Usturoi – 4 catei
  • Sare
  • Piper
  • Zahar brun – 1 lingura

Metoda:

Am pus rosiile intr-un castron incapator peste care am turnat apa clocotita (acest lucru le va face sa se cojeasca mai usor). Am tocat ceapa grosier pe care am pus-o in ulei timp de 5 minute. Dupa, am adaugat morcovii si ardeiul, totul tocat grosier – inca 10 minute. Intre timp m-am ocupat de rosii pe care le-am decojit si le-am blendat bine de tot. Inainte de a pune sosul de rosii am pus usturoiul zdrobit si tocat – 1 minut. Am turnat peste legume rosiile pasate, in care am adaugat foile de dafin, busuiocul tocat, un ciup de cimbru, o lingura de zahar brun, sare si piper. Am amestecat bine si am lasat totul la foc mic pana cand a scazut suficient de mult (aproximativ o ora si jumatate).

Dupa, am scos foile de dafin si am blendat tot continutul. Eu l-am mai pus cateva minute pe foc pentru ca nu mi se parea suficient de dens, dar asta depinde de ce consistenta vrei sa ai la sfarsit.

Am fiert niste paste pe care le-am amestecat cu minunatia asta, si asa am scapat de frustrarile produse de cumpararea sosurilor.

Make pasta not war!

Sos_Paste

Sos_Paste-

Sos_PasteFoto & Text: Ionela Stoica

image_pdfimage_print

2 comments

Lasă un răspuns