Spanac, somon si oua – toate la cuptor

Spanac, oua si somon la cuptor

Am profitat de sezon si am cumparat din piata o cantitate considerabila de spanac pe care mi-am zis sa o folosesc in tot felul de retete. Miza este destul de mare avand in vedere ca jumatatea mai buna nu prea vrea sa vada-auda-miroasa orice este legat de spanac. Dar i-am facut felul cu spanacul asta, si ce ma bucura este ca este din ce in ce mai putin reticent la propunerile mele – si asta din cauza ca de multe ori a fost mai mult decat placut surprins. Cum e si cu spanacul asta. Trebuie sa intelegeti ca pentru mine asta chiar este o victorie – faptul ca nu zice un “NU” categoric inseamna ca i-am castigat increderea culinara. Asa ca hai sa-i dam bataie cu somonul si spanacul… se face super usor, ca doar stiti ca nu ma leg la cap degeaba. 


Backed-Spinach-+-Salmon-0762

Portii: 2

Ai nevoie de:

  • Unt – 1 cub
  • Spanac proaspat – 200g
  • Somon afumat – 75g
  • Oua – 2
  • Smantana pentru gatit – 5 linguri
  • Usturoi – 3 catei
  • Marar 
  • Parmezan
  • Piper
  • Sare

Reteta initiala spunea sa folosesc baby spinach – hai nu pe bune? Adica vrei sa-mi spui sa folosesc baby spinach versus spanac romanesc, crescut local, la un pret mult mai bun decat o caserola de spanac fitos importat de cine-stie unde? In niciun caz! Nu multumesc! Si Andreea de la Andie.ro scrie si explica foarte bine, despre produsele bio, eco si importanta lui “local si sezonal”. Recomand!

Sa ne intoarcem la reteta. Am spalat si curatat spanacul, pe care mai apoi l-am taiat in fasii destul de mari – adica un pumn de spanac l-am tait in 3 parti. Am uns o tigaie cu cativa stropi de ulei si un cub de unt, in care am sotat timp de 1-2 minute usturoiul, peste care am pus spanacul – pana cand acesta s-a inmuiat – undeva la 5 minute cu capac. Am transferat spanacul in ramekin pe care l-am pus ca baza. Peste spanac am pus bucati de somon afumat. Cu o lingura sau cu mana, am facut un soi de gropita intre somon si spanac in care am pus cele 2 oua, peste care am pus cele 5 linguri cu smantana pentru gatit. Am presarat piper, sare si parmezan

Le-am bagat la cuptor – 15 minute sau pana cand este oul gata. Si ma gandesc ca daca sunteti zelosi, in loc de oua de gaina puteti pune oua de prepelita. Cand totul a fost gata l-am servit direct din ramekine si i-am dat si un strat de marar. 

Text & Foto: Ionela Stoica

Backed-Spinach-+-Salmon-0812

image_pdfimage_print

One comment

Lasă un răspuns