Street Food la Asia Fest

Asia Fest-73412

Din seria: “Cu ce am mai pierdut timpul zilele astea?” (desi nu a fost chiar timp pierdut). Am fost la Asia Fest – care s-a desfasurat in Piata Universitatii pana mai ieri – Festival dedicat culturilor asiatice urmat de Tea and Coffee festival (urmeaza poze si de acolo). Festivalul a fost un succes, si mi-a ajuns la urechi ca in primavara s-ar putea sa se repete!

Yuhooo!

Pentru iubitorii Asiei, sa gasesti atatea produse si activitati de origine asiatica intr-un singur loc a fost de vis. Turcia, Japonia, Koreea, Vietnam, India au fost reprezentate de standuri cu mancare geniala, de care nu am avut ocazia sa ma bucur pana acum (stiu, ar trebui sa-mi mai scot capul din cutiuta mea si sa mai cercetez, dar stii cum suntem, odata cu inaintarea in varsta devenim din ce in ce mai ancorati in obiceiurile noastre, si din ce in ce mai reticenti cand vine vorba de incercat chestii noi) si cand le ai pe toate in acelasi loc, parca e mai usor sa te lasi dus de val. 

Pe langa mancarea buna de la festival au mai fost si oameni frumosi cu afaceri micute dar dragute, incepute de multe ori din dorinta de a avea pentru ei produse pe care nu le gasesc in comert sau de care sunt nemultumiti. Asa se nasc, probabil cele mai bune produse. Uleiuri naturale presate la rece, creme, sapunuri, gentute sau diverse accesorii, toate sunt rodul pasiunilor devenite mici afaceri. 

Ah da, si pe langa mancare buna si produsele exotice, festivalul a avut aproape continuu un program tare misto, fie ca a fost vorba de tatuaje cu henna, ateliere de shodo, desen manga, ateliere de Ebru (pictura pe apa), concursuri de Karaoke, ateliere de Ikebana, dansuri traditionale sau parada de costume traditionale, toate au facut parte dintr-un program interactiv la care puteai participa. 

Oricum a fost un festival tare, chiar si doar asa de pierdut timp, zgaiat la ateliere sau interactionat cu oamenii pasionati de Asia care nu ezitau sa-ti raspunda la intrebari sau sa-ti povesteasca despre ce fac ei acolo! 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns