Supa crema de broccoli cu brie si migdale

Supa crema broccoli cu brie si migdale

Desi saptamana asta pentru ziua dedicata legumelor aveam in plan niste legume la cuptor, cu ghici ce? Co-rect! Da, cu dovleac! Astrele au decis sa-mi scoata in cale o super-oferta la broccoli. Adica hai sa fim seriosi 500g broccoli cu 2.5 lei este o oferta de luat in seama, nu? Spre nefericirea lui Mr. M. nu m-am putut abtine si-am indesat in plasa bartai bucata de broccoli si i-am facut felul: jumatate supa – jumatate vedem-noi-ce-facem-cu-el-mai-incolo. Asa ca hai sa vezi cat de usor se face supa asta – asta daca nu fugi de broccoli ca de dracu’ gol. Rasfoind cartea imprumutata de la C. si cautand inspiratie (de parca internetul n-ar fi plin de asa ceva) am dat peste supa asta cu branza brie si fulgi de migdale. 

Daca astrele iti scot si tie in cale o super oferta la broccoli (eu am gasit la Profi), zic sa-i dai o sansa, nu doar ca suna bine ci este si bun.
Portii: 3
Ai nevoie de:

  • Ulei floarea soarelui – 15 ml
  • Unt – 25 g
  • Ceapa – jumatate de ceapa tocata
  • Broccoli – 300 g (rupt in bucatele mai mici)
  • Dovlecel – 1/2 tocat grosier
  • Morcov 1/2 tocat grosier
  • Cartof -1 tocat
  • Stock de legume sau apa – 750 ml
  • Brie – 50 g
  • Sare
  • Piper
  • Fulgi de migdale

Am pus toate legumele intr-o mare oala, carevasazica: ceapa + dovlecel + morcov + cartof si broccoli. Toate legumele astea le calim cu 25g unt, 15 ml ulei de floarea soarelui si 50ml stock de legume (sau apa). Se amesteca toate legumele, se acopera cu un capac si se lasa 15 minute la foc mic – cat sa se inmoaie.

Ulterior se adauga restul supei de legume (sau apa), i se da gustul si apoi se acopera si se mai lasa la fiert timp de 15- 20 de minute. Se separa legumele de lichid si se blendeaza. Odata ce sunt pasta se adauga cu supa pusa deoparte si i se da consistenta dorita. Se mai fierbe cateva minute, timp in care se adauga branza Brie rupta in bucati.  In loc de crutoane am pus o mana de migdale

Supa crema broccoli cu brie si migdale

Supa crema broccoli-8846

Foto: Ionela Stoica
Reteta: Vegetarian Cooking Classics

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns