Supa crema de legume coapte

Săptămâna trecută îmi tot stăteau pe creier niste legume veştejite (cartofi, morcovi, telina, un pastârnac mumificat deja) şi mă gândeam ce să fac cu ele pentru că mă enervează la maxim să arunc mâncare. Deschid The Soup Bible şi dau peste această supă, mă pun pe treabă. Realizez că nu am suficient morcov, ies cu părul răvăşit până la Mega să cumpăr morcovi. Mă apuc din nou de treabă.

Supa crema de radacinoase

Ai nevoie de:

  • Cartofi – 4
  • Morcovi – 4-6 potriviţi
  • Ţelină – 1 medie
  • Păstârnac – 1 sau 2
  • Ceapă – 2 mari, roşii, daca se poate
  • Usturoi – 1 căpăţână cu tot cu coajă
  • Ulei de măsline – Jamie Oliver style, adică din belşug
  • Sare, piper, fulgi de chilli, boia de ardei dulce, cimbru, chimion – toate după gustul fiecăruia, eu pun căcălău din belşug
  • Crutoane

Metodă

Se curăţă şi se taie legumele grosier (ca pentru legume coapte), se stropesc cu ulei şi se condimentează, apoi se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 50 de minute.

Între timp se face o supă de legume (aprox 1 litru si jumatate, poate doi), ştiţi voi: apă fiartă şi un cub de legume în care se scot legumele după ce sunt gata. Aveţi grijă să scoateţi usturoiul copt din coajă. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, pentru alte 10 minute.

Se transferă într-un blender şi se purcede la transformarea ei în cremă. Gata, supă cremă de legume coapte aromată şi mega gustoasă într-o oră.

Text: Simona Stinga
Foto: Ionela Stoica

 

image_pdfimage_print

One comment

Lasă un răspuns