Supa crema de rosii

Supa de rosii_2Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu sufar sa arunc mancarea. Pur si simplu. Nu cred ca sunt singura care atunci cand merge la piata are tendinta de a exagera, sa iau 1 kg de rosii? Nuuuuu, de ce sa cumperi doar un kg, doar e ultima zi in care gasesti rosii pe tarabele pietelor din Bucuresti. Bine, hai ca iau 2 kg. Si uite asa rosiile mele, incep sa se inmoaie, sa nu mai fie bune de salata (sau orice altceva, as a matter of fact) si intr-un final sa ajunga la cosul de gunoi. Si ma uit cu lunga tristete in ochi si ma gandesc… 
Ce bine era daca faceam o supa, un sos… ceva! *sigh* Asadar avem o reteta de supa crema de rosii cu busuioc si cascaval (optional).

Cum facem?
Ingrediente:

  • 2 cepe mici
  • 10 rosii medii-mari coapte ( decojite si curatate de seminte, ajungem si acolo)
  • 1 morcov tocat
  • 1 ardei gras rosu tocat
  • cativa catei de usturoi
  • 1-2 cani de apa
  • 1-2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ulei
  • cateva frunze de busuioc
  • parmezan sau cascaval
  • sare
  • piper
  • busuioc

Se toarna peste rosii apa clocotita si se lasa asa cateva minute, astfel ne va fi mult mai usor sa le curatam de coaja. Inlaturam coaja, le taiem in 4 si le curatam de seminte.
Se toaca usturoiul si se caleste cateva secunde, peste care se arunca ceapa tocata grosier, morcovul, ardeiul gras si se amesteca. Peste ele se pun rosiile si le lasam la foc mic pana cand incep sa lase apa.
Peste rosii turnam apa, busuiocul tocat, lingura de zahar si le lasam sa fiarba la foc mic pana cand mai scade din apa. Cand este totul fiert, dupa 15-20 de minute se lasa sa se raceasca putin si se blendeaza, fie cu un blender vertical, fie cu unul cu lama in forma de “S”. Se serveste cu parmezan ras! 🙂


Supa de rosii_3

 

Supa de rosii_4

Text & Photo: Stoica Ionela

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns