Supa crema de sfecla rosie, ghimbir si lapte de cocos

Supa crema de sfecla rosie, ghimbir si lapte de cocos

Sup’! Da, azi facem si mancam supa crema de sfecla rosie cu ghimbir si lapte de cocos. Este genul ala de reteta la care te uiti, asa, cu o spranceana ridicata si te gandesti daca sa risti sau sa nu risti. De fapt, problema este ca nu stii la ce sa te astepti, pentru ca in capul tau n-ai combinat niciodata sfecla cu laptele de cocos (cu care oricum nu esti familiar), intr-o supa. Hmmm, esti usor intrigat/a, sa incerci sa nu incerci.

Ei bine, parerea mea umila si consternata este ca supa asta nu este pentru oricine. Si nu ma intelege gresit, este o supa foarte aromata si dulce la gust, doar ca trebuie sa fi dispusa sa renunti la preconceptiile pe care le ai despre supa (nu credeam ca o sa folosesc in acelasi context preconceptii si supa). E ca atunci cand te uiti la un film al carui trailer nu l-ai vazut, sau despre care n-ai cititi nici o recenzie. Pur si simplu nu stii la ce sa te astepti!

Asa ca lasa discriminarea la o parte si da-i o sansa! 🙂 

 

Portii: 4

Ai nevoie de:

  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Ceapa – 1 buc. mare
  • Usturoi – 3 catei
  • Ghimbir –  1 lingura
  • Sfecla rosie – 700g
  • Supa de legume – 600ml
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel
  • Lapte de cocos – 200 ml

Am tocat si sotat ceapa cu o lingura de ulei timp de 2 minute, aveti grija sa amestecati frecvent. Peste ceapa am pus ghimbir ras si usturoi tocat foarte fin. Le-am lasat cateva minute, dupa care am adaugat sfecla rosie (taiata in cubulete) si  jumatate din supa de legume (sau de vita sau de pui). Booon, cand sfecla a fost gata (dupa aproximativ 20 de minute) am blendat tot amestecul asta minunat si am completat cu supa pana cand a avut o consistenta fooooarte cremoasa. Am completat la sfarsit cu sare, piper si lapte de cocos

Beetroot power!

Supa crema de sfecla rosie, ghimbir si lapte de cocos

Text: Ionela Stoica
Foto: Ionela Stoica
Reteta: www.epicurious.com

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns