Supa cu Tortilla – supa mexicana

Supa asta vine cu o poveste. Nu, nu cu povestea “Mamicaaa imi e fuoame! search pe google. gasit retetat. facut.  placut.  dat mai departe.” Nu de data asta. Prietena mea, ma bate la cap cu supa asta de cateva luni bune “Bai Ionela, supa asta este geniala! Mi-a schimbat conceptia despre supe, are avocado si smantana si este ataaaat de buna!” Andreea poate fi destul de convingatoare cand vrea, dar cum mie avocado nu-mi spune nimic (ba din contra) am amanat momentul pana cand a luat ea polonicul si i-a dat bice. Asa ca intr-o seara vreo 10 oameni au lins farfuriile dupa supa asta. Si pe bune ca merita sa intre in platelist (get it? Plate List?) la nesfarsit.

Tortilla Soup - Supa picanta mexicana
Ai nevoie de:

  • Ulei
  • Ceapa –  2 buc. tocate
  • Usturoi – 3 catei tocati si ei
  • Rosii coapte – 3 buc. tocate – daaaaaaaar pentru ca iarna si rosii nu foarte bune in comert, am folosit conserva de rosii tocate de la Sun Food)Minunata!
  • Ardei iuti – 2 buc. (daca te simti curajos baga mai multi) tocati foarte marunt
  • Sare
  • Piper
  • Tortilla – 1 pachet
  • Piept de pui –  1 buc
  • Avocado – 2 buc.
  • Lime – 1 buc.
  • Smantana
  • Supa de legume sau pui (sau 2 cuburi magice)
  • Coriandru (daca gasesti, dar nu e musai, ca-i mai mult de decor)

Pune o cratita maricica pe foc, in care ai pus cam 3 linguri de ulei. Caleste ceapa, usturoiul, ardeiul iute (tocat marunt marunt de tot), rosiile cuburi si sarea si piperul. Tine-le pe foc 15 minute. Dupa 15 minute toarna supa peste legume si las-o sa fiarba inca 20 de minute.

Intre-timp pune intr-o tigaie ulei pentru prajit. Este foarte important sa ai lipii de tortilla (singurul loc unde stiu ca o sa gasesti cu siguranta tortilla este la Lidl, si sa nu cumva sa indraznesti sa le inlocuiesti cu altceva ca ne suparam. Pe bune, supa asta nu degeaba se numeste “Tortilla Soup”!) Acum lipiile astea taie-le mai intai  pe jumatate, apoi fiecare jumatate in fasii. Pune fasiile de tortilla in uleiul incins si prajeste-le pe fiecare parte pana cand devin crocante si aurii pe toate partile. Muta-le intr-o farfurie pe care ai pus cateva servetele de hartie pentru a scapa de excesul de ulei. Cat timp inca sunt fierbinti presara sare peste ele.

Pieptul de pui feliat il poti face intr-o tigaie sau pe un grill. Cert este ca daca vrei carne in supa asta, acum este momentul. Dupa ce pieptul este gata rupe-l in fasii foarte subtiri. Nu, nu-l toci, il destrami de-a lungul fibrei. Pune-l separat intr-un bol din care fiecare se poate servi.

Supa asta este foarte flexibila, numai buna pentru o masa cu prietenii tai vegetarieni, asa cum am servit-o noi. De ce? Dupa ce supa este gata, tu iti pui din ce vrei cat vrei. Asa ca in farfurii tu o sa pui baza (supa fara nimic altceva) si separat in boluri, farfurioare si bolulete o sa pui restul ingredientelor  – un bol cu carnea de pui (rupta in fasii nu uita!) – un bol cu avocado – un bol cu smantana si un bol cu lime taiat wedgees. Neaparat sa ai la masa lime si smantana!

In caz ca nu este suficient de iute mai poti completa cu niste fulgi de chilli. Sau ii poti trage pe nas daca chiar simti nevoia. We are not here to judge! Doar sa mancam! 😛

Reteta: Mustarica
Foto: Ionela Stoica

Tortilla Soup - Supa picanta mexicana

Tortilla Soup - Supa picanta mexicana

image_pdfimage_print

2 comments

    • Ionela says:

      Cam da! Eu am facut-o de 3 ori in ultimele 2 saptamani. De fiecare data cand mancam cu oameni noi trebuia sa-i fac sa o incerce! si nimeni nu a fost dezamagit. 🙂

Lasă un răspuns