Supa de ciuperci si ceapa

Supa de ciuperci si ceapa

Rasfoiam internetul zilele trecute dupa o reteta de supa cu ciuperci, si am dat peste reteta asta cu ceapa si vin alb. Nu stiu ce m-a convins s-o fac, faptul ca are ingrediente putine si super accesibile, faptul ca are vin (vinul intotdeauna face lucrurile mai bune) sau faptul ca n-a trebuit sa ies din casa ca sa iau cele necesare. Una peste alta, supa asta o gasesc foarte potrivita pentru zilele de luni-marti-miercuri-joi-vineri cand nu ai chef sa gatesti complicaciuni, dar totusi vrei o masa delicioasa! 

 

Supa de ciuperci si ceapa

Portii: 2
Ai nevoie de:

  • Ulei – 30ml
  • Unt – 60g
  • Ceapa – 3 buc mari tocate julien
  • Usturoi – 4 catei tocati
  • Ciuperci Champignon – 200g
  • Cimbru – 1 lingura
  • Vin alb – 250ml
  • Supa de legume sau de pui – 500ml

Metoda:

Am topit untul impreuna cu uleiul, peste care am pus ceapa tocata juliene – timp de 15 minute a stat la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa cele 15 minute am adaugat usturoiul si ciupercile, pe care le-am lasat timp de 5 minute pe foc, cat sa se inmoaie putin ciupercile.
Dupa cele 5 minute, am turnat vinul alb si cimbrul. Le-am lasat sa dea in cateva clocote apoi am turnat supa de legume. Am lasat totul sa fiarba 20 minute, iar la final am asezonat cu sare si piper. 

Soup Power!

Supa de ciuperci si ceapa

Foto & Text: Ionela Stoica

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns