Supa de mazare cu usturoi si menta

Peas soup-3203

Pentru Meatless Monday [mare cât o zi de post negru pentru mine – asta pentru că până şi motanul meu iubeşte legumele mai mult decât mine] v-am pregătit o supă cremă de mazăre cu usturoi, mentă, cardamom şi ghimbir.

Este gata in 10 minute (15 cu timpul de pregătire), foarte aromată şi se poate servi şi rece.

Ai nevoie de:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 fire de ceapă verde
  • 5 grăunţe de usturoi
  • 400g de mazăre
  • Cardamom
  • Ghimbir
  • Supă de legume sau apă
  • Mentă – 2 crenguţe
  • Smântână pentru gătit (opţional)
  • Sare şi piper

Metodă:

Supa asta este atât de simplu de facut încât cartofii prăjiţi ţi se vor părea greu de făcut.

Ceapa verde şi usturoiul se toacă mărunt şi se sotează in cele două linguri de ulei de măsline şi un praf de sare (sfat: atunci când sotaţi ceapă puneţi un praf de sare pentru a o împiedica să se ardă – sarea eliberează toate sucurile bune din ceapă – sotată la foc mic ea va deveni sticloasă şi dulce). 

Când ceapa s-a înmuiat aruncaţi mazărea, puneţi piper din belşug, un praf de cardamom şi unul de ghimbir şi lăsaţi-o să se decongeleze. Dacă mazărea a căpătat verdele acela frumos şi lucios înseamnă că este timpul să puneţi supa de legume (fierbinte), cam 600 ml. Fierbeţi pentru alte 5 minute la foc mic, iar după ce aţi oprit focul aruncaţi înăuntru menta tocată mărunt şi transferaţi într-un blender sau folositi blenderul de mână.

Pentru a putea controla mai bine consistenţa supei este indicat să folosiţi blender-ul de masă. Strecuraţi supa şi puneţi partea solidă în blender adăugând treptat lichid până ajungeţi la consistenţa care vă mulţumeşte.

Dacă vă place supa cremă cu smântână transferaţi supa în oală puneţi-o pe un foc mic şi adăugaţi smântână după placul inimii, daţi 2-3 clocote şi opriţi focul. Lăsaţi-o să se odihnească şi serviţi.

Este bună atât caldă însoţită de crutoane aurii cu ulei de măsline, pătrunjel şi usturoi, dar şi rece cu extra mentă pentru extra prospeţime (pam, pam!)

Bucuraţi-vă!

Peas soup-3194Text: Simona Stinga
Cook: Simona Stinga & Irina Mihart
Foto: Ionela Stoica

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns