Tarta cu ciuperci si Brie

Tarta_2

Cand am descoperit minunatia asta de reteta 3 zile la rand doar asta am mancat.
Va spun, tarta asta cu ciuperci, cartofi si Brie este cea mai buna si simpla tarta pe care o puteti face! Aluatul il luati gata facut, doar sa stea putin la decongelat, fierbeti o mana de cartofi si sotati neste ciuperci, acoperiti cu brie si pac la cuptor. Succes garantat! Sa mai spun si ca e buna si a doua zi la pachet?  O sa-mi multumiti dupa! 😉
Asadar da fuga pana la magazin, ia cele trebuincioase si hai sa facem o tarta!

 

Ingrediente pentru o tava de dimensiune medie:

  • 1 pachet aluat pentru placinta de la Linco (nu foi de placinta)
  • 500g ciuperci Champignon
  • usturoi dupa gust
  • cativa cartofi feliati si fierti
  • 100 – 150 g branza Brie
  • sare
  • piper

Dintr-un pachet de aluat se fac aproximativ trei tarte, deci incearca sa tai din el numai pentru o singura tava si ce a ramas bag-o la congelator pentru urmatoarea data cand vei face acesta tarta. Se lasa aluatul la dezghetat.
Intr-timp ne ocupam de cartofi pe care ii feliem si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (ideea este sa ajunga feliile pentru un strat). Taiem ciupercile lamele si le sotam cu putin ulei si cu usturoiul tocat, peste care adaugam un praf de sare. Ciupercile se soteaza cateva minute pana se inmoaie putin si se lasa deoparte.
Dupa ce aluatul s-a dezghetat se intinde pe masa de lucru si se pune in tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat sa acopere peretii. Peste aluat se pune un strat de cartofi, ciupercile sotate si peste ciuperci feliile de Brie. Se baga la cuptor pana se rumeneste aluatul, cam 20-30 minute.

Et voila!

Mushroom Brie Tart_3

Photo: Stoica Ionela
Cook: Irina Mihart
Reteta: 
restaurantvegetarian.satya.ro

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns