Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

Stii reteta aia pe care o faci mereu cand te duci la cineva acasa, si vrei sa-i impresionezi, sau pe care o faci cand iti vin prietenii in vizita?
Cred ca Tiramisu, este genul ala de reteta pe care dupa ce ai facut-o de doua-trei ori devii indraznet si incepi sa te joci. Aici devine totul mai interesant, pentru ca poti face atat de multe combinatii de fructe cu crema asta… zmeura, ananas, mure, capsuni, piersici, kiwi, si cred ca secretul este sa nu te zgarcesti la fructe! Niciodata!

Portii: 4 ( dar depinde in ce le servesti, cu siguranta ies mai multe portii daca folosesti pahare mai mici)
Ai nevoie de:

  • Mascarpone – 2 cutii (500g)
  • Zahar 130g
  • Ness – 1 plic
  • Lichior de cafea – 2 dopuri
  • Piersici – 2 – 3 (taiate cubulete mici)
  • Piscoturi o punga

Metoda:

1. Am frecat bine de tot mascarponele cu cele 130 g de zahar – pana cand s-a topit zaharul. In crema de mascarpone am pus un pliculet de ness si doua dopuri de lichior de cafea pe care le-am amestecat cu restul compozitiei.
2. Am facut o cana mare de cafea (fara zahar) in care am inmuiat piscoturile si am inceput asamblarea astfel: un strat de piscoturi inmuiate in cafea, un strat de piersici cubulete si un strat de crema, se repeta procesul pana cand este paharul plin.

Asta-i tot, Tiramisu fara ou si fara frisca, dar cu muuuulte fructe!

Make Tiramisu not war!

Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

Cook: Simona Stinga & Ghita Petrica
Foto: Ionela Stoica

 

 

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns